Evakuirali so tudi tri dojenčke

Na Ruški cesti v Mariboru je davi okoli 5. ure zagorelo v nadstropju večstanovanjskega objekta. Ogenj se je razširil po celem objektu in popolnoma uničil eno stanovanje. Zaradi močnega dima je bilo enajst stanovalcev evakuiranih iz stanovanja.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

MARIBOR > Sedem stanovalcev, ki so se nadihali dima, so reševalci prepeljali v UKC Maribor.

Kot je še zapisano na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so ogenj pogasili mariborski poklicni in prostovoljni gasilci.

Kot so popoldne sporočili iz Policijske uprave Maribor, so med sedmimi stanovalci, ki so zaradi vdihavanja dima poiskali zdravniško pomoč, bili trije dojenčki, ki so bili sprejeti na bolnišnično opazovanje, vendar so enega že odpustili domov. V bolnišnici tako trenutno opazujejo še dva dojenčka, odrasle osebe pa niso potrebovale zdravniške oskrbe.

Policisti in kriminalisti so z ogledom stanovanja, ki je popolnoma zgorelo, in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je požar povzročil 26-letni stanovalec, ki je zaspal s prižgano cigareto. Policisti so ga po zdravniški oskrbi pridržali in ga potem, ko so od njega pridobili izjavo, izpustili na prostost.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnost bodo policisti 26-letnika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Za to kaznivo dejanje je zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta.

Materialna škoda je ocenjena na okoli 30.000 evrov.

STA


Najbolj brano