Zaradi poskusa uboja pridržali starega znanca policije

Dolenjski policisti so v noči na soboto prijeli 31-letnika, ki je s pištolo grozil nekdanji partnerki, njenim družinskim članom - enega je tudi ustrelil v ramo -, nato še policistom. Moški je trenutno v sodnem pridržanju, osumljen je poskusa uboja, nedovoljenega prometa z orožjem, povzročitve splošne nevarnosti in napada na uradno osebo.

Fotografija je simbolična. Foto: Pp Koper
Fotografija je simbolična. Foto: Pp Koper

DOLENJSKE TOPLICE > Policisti so ugotovili, da je moški, star znanec policije, v petek v Dolenjskih Toplicah najprej streljal v zrak, nato pa šel v Dolenje Sušice, kjer živi njegovo nekdanje dekle z družino. Grozil jim je z orožjem in jim pri tem meril v različne dele teles, so na Policijski upravi Novo mesto zapisali v sporočilu za javnost.

V prostoru je izstrelil sedem nabojev, 44-letniku pa je pištolo najprej postavil na glavo, nato pa ga iz neposredne bližini ustrelil v ramo. Poškodovanega moškega so oskrbeli v novomeški bolnišnici in ni v smrtni nevarnosti.

Ko so policisti dobili obvestilo o streljanju, sta na kraj odhitela policista, ki sta bila v bližini. Ob prihodu na dvorišče sta iz stanovanjske hiše zaslišala dva strela. Takrat sta iz hiše pritekli ženski in klicali na pomoč, saj da je storilec ustrelil enega od družinskih članov, drugim pa grozil, da jih bo ubil.

Policista sta vstopila v hišo in na hodniku naletela na 31-letnika, ki je s pištolo meril v policista in grozil, da ga bo ubil. Policista sta mu ukazala, naj odloži orožje, vendar njunih ukazov ni upošteval. Ena od žrtev je storilca takrat uspela odriniti, policista pa sta s pomočjo fizične sile obvladala nasilneža in mu odvzela orožje.

Novomeški kriminalisti so si ogledali kraj ter zavarovali najdene sledi, na podlagi sodne odredbe pa so preiskali tudi domovanje osumljenca. Našli in zasegli so več nabojev in detonatorje eksplozivnih sredstev. Osumljenca so policisti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil sodno pridržanje.

Policisti in kriminalisti so 31-letnika v preteklosti že obravnavali zaradi storitve več kaznivih dejanj nasilja v družini, lahkih telesnim poškodb, grožnje in izsiljevanja.

STA


Najbolj brano