Zaradi posilstva za zdaj ovadba proti neznancu

Novogoriški kriminalisti še zbirajo obvestila o tem, kdo je sredi julija na prireditvi Metaldays na Tolminskem posilil komaj 18-letno obiskovalko iz Avstrije. Pred dnevi so državnemu tožilstvu poslali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, a na novogoriški policijski upravi poudarjajo, da nadaljujejo z delom in da storilce še iščejo.

Zaradi posilstva 18-letne obiskovalke letošnje prireditve Metaldays na 
Sotočju so kriminalisti za zdaj spisali kazensko ovadbo proti neznanemu 
storilcu.  Foto: Miha Koron
Zaradi posilstva 18-letne obiskovalke letošnje prireditve Metaldays na Sotočju so kriminalisti za zdaj spisali kazensko ovadbo proti neznanemu storilcu.  Foto: Miha Koron

TOLMIN, NOVA GORICA >Na naše poizvedovanje, kaj so doslej ugotovili v preiskavi, povezani s posilstvom 18-letne Avstrijke, ki se je zgodilo sredi julija na prireditvi Metaldays na Tolminskem, in ali so ugotovili, kdo naj bi dekle posilil, na novogoriški policijski upravi pojasnjujejo, da so izvedli vse nujne preiskovalne postopke. Med drugim so zavarovali biološke sledi in opravili več pogovorov z ljudmi, ki bi lahko kaj vedeli o dogajanju, ki je vznemirilo obiskovalce te odmevne glasbene prireditve, pa tudi domačine.

Tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik je povedal, da so novogoriški kriminalisti v prvi polovici septembra na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi posilstva poslali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca. Kriminalisti pa nadaljujejo z ukrepi, ki bi jih pripeljali do osumljencev in o svojih ugotovitvah sproti obveščajo tožilstvo. Drugih podrobnosti zaradi interesa preiskave in zaščite žrtve ne morejo razkriti.

Mlado Avstrijko naj bi posilila dva moška, prav tako tujca, morda celo njena sodržavljana. V bližini skupine mladih, s katero je na Sotočje prišla najstnica, naj bi bili tudi obiskovalci iz Francije. Novogoriški kriminalisti v preiskavi prav zato sodelujejo tudi s tujimi varnostnimi organi. Razplet te zgodbe je v veliki meri odvisen od tega, ali bodo kriminalisti (iz tujine) dobili potrditev o ujemanju zavarovanih vzorcev DNK storilcev. SP


Najbolj brano