Zaradi korupcije osumljena tudi farmacevtka in ortoped iz Valdoltre

Časnik Finance je na svoji spletni strani objavil domnevno podkupljene slovenske zdravnike, eden od teh naj bi dobil celo za 100.000 evrov podkupnin.

Med osumljenimi sta tudi farmacevtka in ortoped iz Valdoltre. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Med osumljenimi sta tudi farmacevtka in ortoped iz Valdoltre. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Kot piše v odredbi sodišča za hišne preiskave gre za: nevroradiologa v UKCL Zorana Miloševiča, farmacevtko iz Valdoltre Natašo Faganeli, ortopeda iz bolnišnice Novo mesto Gregorja Kavčiča, ortopeda iz Valdoltre Roberta Janeza Cirmana, direktorja ortopedske klinike UKCL Vaneta Antoliča, farmacevtko z Onkološkega inštituta Moniko Sonc, nekdanjega travmatologa iz celjske bolnišnice Miodraga Vlaovića ter predstojnika radiologije v UKC Maribora Jožefa Matelo. Podkupnine zanje naj bi znašale od dobrih deset do prek 100 tisoč evrov, pišejo spletne Finance.

Faganelijeva je osumljena, da je zahtevala in sprejela podkupnine v višini 63.163 evrov ter prirejala javne razpise v korist medicinskim izdelkov Cardinal in Medtronic. Cirman pa je osumljen, da je zahteval in sprejel podkupnine kot protiuslugo za nabavo ali uporabo medicinskih pripomočkov Medtronic.

Časnik poroča, da je zdravnik Zoran Milošević od avstrijske družbe Newport Medical Handels, ta je v lasti Urške Jurkovič, ki je bila lastnica slovenskega dobavitelja zdravstvu Emporio Medical, med letoma 2008 in 2012 domnevno prejel 101.300 evrov podkupnine.

Dokaze o podkupninah zdravnikom - dokumente, mejle, kontne kartice, potrdila o bančnih nakazilih, številke računov v tujini in podobno - ima policija v rokah že od jeseni 2013, ko so jih dobili od žvižgačke, Urške Jurkovič iz Emporia Medical, nekoč enega večjih dobaviteljev medicinskega materiala bolnišnicam, dodajajo na Financah.

NR


Najbolj brano