Zaradi izsiljevanja aretirali Tunizijca

Goriška policija je včeraj aretirala Ajmia Bessema, 34-letnega tunizijskega državljana, ki je februarja zaslovel z objavo dveh posnetkov, v katerih je imel v rokah avtomatsko puško kalašnikov.

Goriška policija je včeraj aretirala Ajmia Bessema, 34-letnega 
tunizijskega državljana, ki je februarja zaslovel z objavo dveh 
posnetkov, v katerih je imel v rokah avtomatsko puško 
kalašnikov. Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Goriška policija je včeraj aretirala Ajmia Bessema, 34-letnega tunizijskega državljana, ki je februarja zaslovel z objavo dveh posnetkov, v katerih je imel v rokah avtomatsko puško kalašnikov. Foto: Vir: Primorski Dnevnik

GORICA > Preiskovalci so tedaj ugotovili, da je šlo za ponaredek, moški pa je v posnetkih tudi grozil neki tunizijski novinarki. Zaradi tega so mu že aprila nadeli lisice, kmalu zatem pa so ga izpustili. To se tokrat ne bo zgodilo: Bessema so včeraj aretirali zaradi izsiljevanja, ki ga bo stalo tri leta in štiri mesece zaporne kazni, poroča Primorski dnevnik.

Kaznivo dejanje je Tunizijec zagrešil leta 2011. “Na spletu je takrat objavil pornografski posnetek, v katerem je nastopala tudi tunizijska državljanka. Ženska, ki je živela v Franciji, je Bessema prijavila milanskim policistom, saj jo je izsiljeval. Dejal ji je, da bo posnetek umaknil, če mu bo plačala 600 evrov. Sprva je bil moški obtožen tudi spolnega nasilja, ta obtožba pa je padla,” je za Primorski dnevnik pojasnil Claudio Culot, vodja policistov mobilnega oddelka goriške kvesture, ki so moškega aretirali skupaj s kolegi oddelka Digos.

Moškega so aretirali v Fari, kjer je živel z ženo, ki je italijanska državljanka. V mali občini zgornjega Posočja Bessem ni bil ravno dobrodošel, še dodaja časnik. Ob tem, da je februarja na facebooku objavil omenjena posnetka, je marca 2014 tudi zanetil ogenj v ženinem stanovanju. Tudi takrat so ga aretirali, nedolgo zatem pa je bil ponovno na prostosti.

Spletno uredništvo


Najbolj brano