Zaradi hudih poškodb umrla dveletna deklica

V pediatrični bolnišnici v Ljubljani je danes umrla dveletna deklica. Kot poročajo mediji, je bila deklica hudo pretepena. Policija naj bi pridržala dekličino mamo in njenega partnerja.

Policija naj bi pridržala dekličino mamo in njenega partnerja. Foto: Gpu
Policija naj bi pridržala dekličino mamo in njenega partnerja. Foto: Gpu

LJUBLJANA > Že čez dan so s Policijske uprave Kranj sporočili, da tamkajšnji kriminalisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja zanemarjanja in surovega ravnanja na škodo otroka. Zaradi varovanja zasebnosti otrok v skladu z zakonom več podrobnosti o preiskavi niso mogli razkriti.

Mediji so sicer poročali, da so deklico v soboto v jeseniško bolnišnico pripeljali s hudimi poškodbami, od koder so jo nato s helikopterjem prepeljali v Ljubljano. Dekličin oče je za medije potrdil, da je deklica danes umrla. Prav tako je medijem povedal, da naj bi zdravniki pri deklici odkrili stare poškodbe.

Oče je, kot navajajo mediji, tudi dejal, da je na možnost surovega ravnanja v novi družini nekdanje partnerice opozarjal pristojne.

Na jeseniškem centru za socialno delo, ki je obe družini obravnaval, ker so se starši razhajali, so za tragičen dogodek izvedeli danes. Kot je za medije povedala direktorica CSD Jesenice Anita Bregar, v nobeni družini ni bilo suma na nasilje ali grobo ravnanje z otroki. Po poročanju POP TV sta nekdanja partnerja poleg deklice imela še tri otroke, ki so trenutno nastanjeni pri očetu, kjer so po oceni CSD v varnem okolju.

STA


Najbolj brano