Bombni preplah na ljubljanskem okrajnem sodišču lažen

Policisti pri pregledu prostorov kazenskega oddelka Okrajnega sodišča v Ljubljani na Malem trgu 6 niso odkrili eksplozivnega telesa. Današnji preplah z bombo na omenjenem sodišču je bil tako lažen, je razvidno iz sporočila Policijske uprave (PU) Ljubljana.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Operativno-komunikacijski center PU Ljubljana je okoli 8.30 prejeli anonimni klic, da je v sodniški stavbi na Malem trgu podtaknjena bomba. Policija je zato izpraznila prostore sodišča in začela pregled, pri čemer pa ni našla “predmetov, ki bi bili nevarni za zdravje ali življenje ljudi”.

Na PU Ljubljana so pojasnili, da je klicatelj, ki ga še niso odkrili, klical iz javne govorilnice, drugih podrobnosti pa za zdaj ne želijo razkrivati, saj preiskava še poteka. Za tovrstna kazniva dejanja je zagrožena kazen od treh do petih let zapora.

Zaradi klica so bile vse kazenske obravnave, ki so bile na sodišču predvidene za čas, ko je trajal pregled, preložene oziroma bodo izvedene naknadno. Preostale današnje obravnave pa bodo opravljene tako, kot je bilo predvideno.

STA


Najbolj brano