Zaradi gramoza v ograjo

Včeraj okoli ob 17. ure je bil OKC PU Nova Gorica obveščen o razsutju gramoza na hitri cesti na relaciji med Selom in Vogrskim, nekaj minut kasneje pa še o prometni nesreči, v kateri je udeleženih več vozil. Na kraju je policijska patrulja ugotovila, da se je na hitri cesti med Selom in Vogrskim tovornemu vozilu odprla stranica, zaradi česar se je gramoz razsul po cesti.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V prometni nesreči so bili nato udeleženi štirje avtomobili in dve tovorni vozili. Eno od osebnih vozil je zaradi gramoza trčilo v varovalno ograjo, drugi pa v stoječe tovorno vozilo, nakar je voznica z vozilom obstala na strehi. Lahko telesno poškodbo je zadobila voznica, ki je trčila v varovalno ograjo, na treh osebnih vozilih je nastala materialna škoda zaradi letenja kamenja izpod koles in prevrnitve vozila na streho. Na stoječem tovornem vozilu je nastala materialna škoda. Vzrok odprtja stranice na tovornem vozilu bodo ugotavljali na izrednem tehničnem pregledu. Zaradi obravnave prometne nesreče in čiščenja vozišča je bila hitra cesta Nova Gorica- CP Nanos v celoti odprta ob 21.19 uri. Zoper voznico tovornega vozila in podjetje bo sprožen ustrezen prekrškovni postopek. Policisti pa bodo nesrečo preiskovali tudi v smeri povzročitve splošne nevarnosti.

Moped so mu zasegli

Včeraj zvečer so policisti v Seči obravnavali 20-letnega domačina, ki je vozil neregistriran moped znamke piaggio typhoon. Zaradi suma, da vozilo presega konstrukcijsko dovoljeno hitrost, je bil za moped odrejen izredni tehnični pregled, kjer je bila izmerjena hitrost 70 kilometrov na uro. Nadaljnje je bilo ugotovljeno, da ne poseduje vozniškega dovoljenja. Moped so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Zapisnika ni želel podpisati

Včeraj ob 22. uri so policisti v Ilirski Bistrici z modrimi rotacijskimi lučmi in kratkim zvočnim signalom ustavili 47-letnega voznika avtomobila. Odredili so musspl preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,85 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Ker ni želel podpisati zapisnika, mu je bil odrejen še strokovni pregled, katerega je odklonil. Izrečena mu je bila prepoved vožnje. Ker je kljub prepovedi vožnje želel nadaljevati z vožnjo, so mu to policisti fizično preprečili, pri tem pa je pričel s kršenjem javnega reda in miru in bežanjem. Uporabili so prisilna sredstava in mu odredili pridržanje. Kasneje je bil zaradi bolečin v prsnem košu odpeljan v izolsko bolnišnico na pregled. Sledi mu plačilni nalog in obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Zapeljal v jarek

Včeraj ob 14. uri je bil OKC PU Nova Gorica obveščen o padcu motorista na lokalni cesti v Vipolžah, občina Brda. Na kraju je policijska patrulja ugotovila, da je 51-letni italijanski motorist vozil iz smeri Vipolž proti Dobrovemu. Na ravnem delu ceste je zapeljal desno na travnato bankino in nato v jarek, kjer je padel. Pri tem si je zlomil roko, z reševalnim vozilom so ga odpeljali na zdravljenje v Italijo. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog.

Kričal in jo skušal udariti

Včeraj ob 17.40 uri je bil OKC obveščen o kršitvi JRM v bližini bencinskega servisa v Vipavi. Na kraju je patrulja ugotovila, da je moški iz okolice Vipave kričal na žensko, jo žalil in jo poskušal udariti, kar je ženska preprečila. Moškemu bo izdan plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano