Zaradi dežja največ preglavic v Izoli in Kopru

Neurje z močnim dežjem je v popoldanskih urah povzročilo kar nekaj težav na območju občin Izola in Koper. Na cesto Šared-Izola je naneslo vejevje. Zemeljski plaz se je usul na stransko cesto med Šaredom in Jagodjem. Poplavilo je garažo in delavnico v Jagodju. Toda to še ni bilo vse.

Fotografija je simbolična Foto: Mandrač
Fotografija je simbolična Foto: Mandrač

PRIMORSKA > V Izoli je voda je zamakala v stanovanjske prostore Ob starem zidovju, v Premrlovi ulici garažo ter kletne prostore stanovanjske hiše na Kopališki ulici. Pri črpanju vode iz prostorov so posredovali koprski in izolski poklicni gasilci, za cestišči pa sta poskrbele pristojne službe Komunale Izola in Koper.

Ob 1.17 je zagorelo v proizvodnem podjetju v Komnu. Požar, ki je uničil električno napeljavo in del stroja za čiščenje aluminija, so pogasili gasilci iz Komna in Sežane.

Močno popoldansko deževje je na območju občine Koper povzročilo naslednje preglavice. Voda je odprla jašek na cesti Pobegi-Bertoki, manjši plaz se je usul na cesto Sveti Anton-Kavaliči, poplavilo pa je tudi stanovanjske prostore v Rižani. Posredovali so koprski poklicni gasilciin službe komunalnega podjetja.

Danes se je ob 6. uri zrušilo drevo na cesti Dragonja-Koper v občini Piran. Koprski gasilci so drevo razžagali in odstranili s cestišča. Kamenje in zemlja ovirajo promet na cesti med Babiči in Župančiči.

Ob 8.45 je bila na območju občine Sežane zaradi neurja prekinjena oskrba z električno energijo. Napako so odpravili delavci Elektro Primorske.

NR


Najbolj brano