Zaradi bolniške odsotnosti Popoviča odpadel tudi narok v zadevi kopališče

Na koprskem okrožnem sodišču bi se danes moralo nadaljevati sojenje v zadevi kopališče, a je predsednica sodnega senata Meri Mikac zaradi bolniške odsotnosti prvoobtoženega Borisa Popoviča narok preklicala. Pod vprašajem je tudi naslednji narok, ki je razpisan že za ta petek.

Boris Popovič Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Boris Popovič Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Zaradi zdravstvenega stanja koprskega župana Borisa Popoviča je v petek že odpadel narok v zadevi Serming, v kateri Popoviču očitajo zlorabo položaja pri prodaji občinskih zemljišč na Srminu.

Popovičeva obramba je v postopku, vezanem na razdrtje koncesijske pogodbe za upravljanje mestnega kopališča v letu 2007, danes medtem predstavila novo zdravniško potrdilo. Kot je pojasnil odvetnik Uroš Čop, je zdravnik Popoviča pregledal v soboto v izolski bolnišnici, kjer je bil Popovič tudi včeraj.

Zaradi soočenja s pričami, ki bi morale nastopiti danes, se Popovičeva obramba ni strinjala, da bi narok opravili v nenavzočnosti. Tako predsednici sodnega senata ni preostalo drugega, kot da današnji narok prekliče. Sojenje naj bi se predvidoma nadaljevalo v petek, vendar je vprašanje, če se bo Popovič takrat že lahko udeležil obravnave.

Tožilstvo Popoviču ter soobtoženima, direktorici občinske uprave Sabini Mozetič in tedanjemu predstojniku občinskega urada za gospodarske javne službe Rafku Klinarju, očita zlorabo položaja in oškodovanje občinskega proračuna pri razdrtju koncesijske pogodbe za mestno kopališče.

Občina je leta 2007 zaradi zagotovitve brezplačne uporabe kopališča razdrla koncesijsko pogodbo o upravljanju kopališča z družbo BPC, ki je bila sicer v lasti županovih ožjih družinskih članov, in upravljanje prenesla na javno komunalno podjetje, obenem pa je BPC podelila stavbno pravico nad gostinskimi objekti na tistem območju.

STA


Najbolj brano