Zaprta hitra cesta med Vipavo in Razdrtim

Na hitri cesti med Vipavo in Razdrtim blizu prvega predora na Rebrnicah v smeri cestninske postaje na Nanosu se je zjutraj zgodila prometna nesreča, v katero je bilo vpleteno tovorno vozilo. Ranjen ni bil nihče, so povedali na Policijski upravi (PU) Nova Gorica. Hitra cesta je zaradi nesreče še vedno zaprta v smeri proti Razdrtem.

 Foto: STA
Foto: STA

VIPAVA > Zaradi nesreče na hitri cesti so promet preusmerili na vzporedno regionalno cesto Podnanos-Razdrto, na kateri pa nastajajo zastoji. Na prometno-informacijskem centru zato priporočajo uporabo ceste Ajdovščina-Col-Godovič.

Na PU Nova Gorica so dodatno pojasnili, da je bil v nesreči udeležen 60-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, srbski državljan. Po dosedanjih ugotovitvah je vozil po hitri cesti proti cestninski postaji Nanos, zaradi neprilagojene hitrosti pa je izgubil oblast nad vozilom. Najprej je trčil v zid na levi, nato pa še v zid na desni strani predora. V nesreči se ni poškodoval, je pa po trčenju skupina vozil ostala na voznem pasu v predoru.

Prometni policisti so vozniku zaradi kršitve prometne zakonodaje, natančneje zaradi neprilagojene hitrosti, izrekli globo v višini 150 evrov.

Poleg prometnih policistov in gasilcev iz Ajdovščine so pomoč na kraju nesreče nudile tudi druge pristojne službe, so zapisali na PU Nova Gorica.

STA


Najbolj brano