Zapeljala skozi rdečo luč, pretepla voznika

V četrtek dopoldne sta ob zapori zaradi gradnje krožišča na Belvederju nad Izolo neznanca izstopila iz rdečega twinga, razbila steklo na vratih kombija, iz njega povlekla voznika in ga pretepla. Po neuradnih informacijah naj bi neznanca pripeljala iz nasprotne smeri in očitno zapeljala v rdečo luč, na kar naj bi jih opozoril voznik kombija.

Kot  kaže, jih je voznik kombija dobil le zato, ker je nesramnega voznika opozoril, da je zapeljal skozi rdečo luč na 
semaforju. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Kot kaže, jih je voznik kombija dobil le zato, ker je nesramnega voznika opozoril, da je zapeljal skozi rdečo luč na semaforju. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Incident se je zgodil v četrtek, nekaj minut po deseti uri dopoldne, ob cestni zapori na glavni cesti na Belvederju nad Izolo. Zaradi gradnje krožišča (doslej je bilo tam le začasno) namreč promet s semaforji spuščajo izmenično proti Kopru in proti Strunjanu. Iz Strunjana naj bi tudi pripeljal 32-letni voznik kombija iz Ljubljane, se pravilno ustavil pred rdečo lučjo na semaforju in čakal na zeleno.

Ko se je prižgala zelena, je zapeljal proti krožišču, takrat pa naj bi iz nasprotne smeri pripeljal voznik v rdečem twingu. Ker je bilo očitno, da je voznik twinga iz nasprotne smeri zapeljal skozi rdečo luč, naj bi se voznik kombija nekoliko razburil in vozniku ter sopotniku v twingu to z rokama tudi nazorno pokazal.

Očitno pa je naletel na neotesana nasilneža, ki sta, potem ko sta obe vozili nekako rešili iz ozke zapore, s svojim vozilom blokirala kombi in skočila proti vozniku. Ljubljančan naj bi se v strahu zaklenil v kombi, vendar je eden od napadalcev razbil steklo na vratih, vrata odprl, nato pa sta ga za noge povlekla iz kabine kombija. Na prostem sta ga vrgla na tla, ga obrcala, nato pa zbežala v neznano.

Eden od napadalcev je bil visok približno 180 centimetrov in težak približno 90 kilogramov, temnih kratkih las, namazanih z gelom in temnejše polti. Sopotnik iz twinga naj bi bil svetlejše polti, drugega si voznik kombija ni zapomnil. Vozila sta se v rdečem twingu prve generacije s pisanimi platišči. Voznik kombija je zatrdil, da napadalcev ne pozna. K sreči sta ga le laže poškodovala.

Policija prosi vse, ki so dogodek videli ali poznajo twinga z rdečimi platišči, naj jim to sporočijo na izolsko policijsko postajo, nja številko 113 ali anonimni telefon policije 080-1200. DC


Najbolj brano