Zapeljala na nasprotni pas in trčila v kolesarja

Včeraj okoli 10. ure se je v Strunjanu zgodila huda prometna nesreča. Povzročila jo je voznica osebnega avtomobila iz Sežane, ki je v levem nepreglednem ovinku zapeljala na nasprotno stran vozišča in trčila v nasproti pravilno vozečega kolesarja, državljana Italije. Kolesar je pri tem padel na vozilo in nato na tla. Hudo poškodovanega so ga z reševalnim vozilom odpeljali v izolsko bolnišnico. Povzročiteljici sledi kazenska ovadba.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > V petek popoldne se je v Prešnici zgodila huda prometna nesreča. Policisti so na kraju ugotovili, da je 60-letni voznik vozila znamke dacia logan vozil od Petrinj proti Kozini, kjer je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v motorno kolo, ki ga je iz smeri Kozine vozil 61-letni državljan Avstrije. Povzročitelj, kateremu je alkotest pokazal 0,38 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, se je v nesreči laže poškodoval, motorist pa huje.

Kje je kolo?

V Izoli je nekdo ukradel nezaklenjeno kolo znamke giant, sive in bordo barve, z večjim širokim sedežem. Kolo je vredno 400 evrov.

Italijanu iz hotelske sobe ukradel 3500 evrov

V Portorožu je neznani zmikavt iz hotelske sobe državljanu Italije ukradel 3500 evrov.

Iz portoroške trgovine je neznanec ukradel oblačila, vredna 310 evrov.

Vzel denar in odvrgel torbo

V Portorožu so v soboto državljanu Makedonije ukradli moško usnjeno torbo, v kateri je imel mobilni telefon, potni list in 750 evrov gotovine. Kasneje jo je našel, v kateri je bilo še vse, razen gotovine.

Tatovi koles na delu

Piranski policisti obravnavajo tatvino kolesa znamke CR1, team 1 (karbonska specialka), bele barve z rdečimi trakovi, čelada je modre barve. Lastnik je kolo parkiral pred trgovino v Luciji. Oškodovan je za 400 evrov.

Na Kozini pa je nekdo vlomil v klet in ukradel gorsko kolo znamke focus, črno rdeče barve, ki je vredno 800 evrov.

Izsilila prednost motoristu

V soboto popoldne se je zgodila prometna nesreča na Črnem kalu. 32-letna voznica osebnega avtomobila iz Brežic je zapeljala s parkirišča pred lokalom in zavijala v levo, proti Kopru, pri tem pa je izsilila prednost motoristu, 65-letnemu Koprčanu. Ta je padel in se huje poškodoval.

Vlomilci prav tako na pohodu

V Žusterni je bil v soboto na delu vlomilec, ki je med 17.30 uro in 19.55 uro vlomil v stanovanje, od koder je državljanu Rusije odnesel dva mobilna telefona in 400 evrov gotovine.

V Piranu je nekdo vlomil v stanovanje in ukradel različne predmete in 1500 evrov gotovine.

Konec tedna je nepovabljeni gost vlomil tudi v stanovanjsko hišo v Kopru in lastnikom odnesel zlat nakit. Prav tako je nekdo vlomil v hišo v Prestranku, od koder je odnesel zlat nakit, 75 evrov ter tuj denar v vrednosti 150 evrov.

V Kopru je nekdo zvečer vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je lastnikom odnesel prenosni računalnik in povzročil za 900 evrov škode.

Streznil se je na hladnem

V nedeljo ob 22.43 je preko mejnega prehoda Dragonja pobegnil voznik osebnega avtomobila ford escort. Policisti so ga ustavili v Kopru. 40-letnemu vozniku je alkotest pokazal 0,86 miligramov alkohola v litru krvi. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Streznil se je na hladnem.

V Divači je na gradbišču nekdo z delovnega stroja znamke takeuchi odmontiral hidro motor za pogon gosenice. Gospodarska družba je oškodovana za 6000 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano