Zapeljala na brežino

Danes okoli 9.30 uri se je 49-letna voznica avtomobila s sopotnico peljala iz smeri Cola proti Ajdovščini. Pri tem jo je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku začelo zanašati, tako da je izgubila oblast nad vozilom in je zapeljala na strmo brežino, kjer se je vozilo prevrnilo na streho, nato pa nazaj na kolesa.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V prometni nesreči se je predvidoma lažje poškodovala njena sopotnica (mladoletna oseba), ki so jo zdravniško oskrbeli v Zdravstvenem domu Ajdovščina. Na kraj so bili napoteni tudi reševalci in gasilci. Prometni policisti so 49-letni povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Ni imel vozniškega dovoljenja

Včeraj popoldne so koprski policisti ustavili 21-letnega Koprčana. Ker ne poseduje vozniškega dovoljenja, so mu zasegli vozilo. Sledi mu obdolžilni predlog.

Vozili so ukraden avto

Včeraj ob 16.58 so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Koper na bencinskem servisu na Fernetičih ustavili kombi mercedes sprinter, ki ga je vozil 23-letni državljan Romunije. Z njim sta bila kot sopotnika še dva državljana Romunije. Pri preverjanju preko evidenc so policisti ugotovili, da je vozilo zabeleženo kot ukradeno, in sicer včeraj v Franciji. Vsem trem so odvzeli prostost. Zoper njih bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje prikrivanja.

Posumili so, da je vozilo predelano

Zvečer so mestni redarji v Kopru ustavili voznico kolesa z motorjem piaggio, 16-letno Koprčanko. Zaradi suma, da je vozilo predelano, so o tem obvestili policiste. Odredili so izredni tehnični pregled. Vozilo so ji zasegli, sledi ji obdolžilni predlog.

Nasilje v družini

Včeraj so policisti na območju Upravne enote Nova Gorica obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Policisti so v zvezi z omenjeno zadevo obvestili pristojne institucije in bodo na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev 48-letnega osumljenca kazensko ovadili na pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Posumili so, da gre za heroin

Včeraj pozno popoldne so policisti v Novi Gorici imeli v postopku 25-letnega moškega, državljana Italije, in mu v postopku zasegli manjšo količino snovi, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (heroin). Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti zoper omenjeno osebo uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ukradel osem parfumov

Včeraj popoldne so policiste obvestili o tatvini kozmetičnih izdelkov v trgovini enega od večjih trgovskih centrov v Novi Gorici, kjer je neznanec pred kratkim ukradel več kozmetičnih izdelkov v skupnem znesku 410 evrov. Neznanec je v eni od prodajaln s polic vzel osem parfumov in jih spravil v torbo. Novogoriški policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavano tatvino ustrezno ukrepali.

Podrsal avtomobil

Včeraj ob 9.53 je na hitri cesti med Novo Gorico in cestninsko postajo Nanos 39-letni bolgarski voznik tovornega avtomobila pri spreminjanju smeri podrsal bočni del avtomobila, s katerim se je peljal 48-letni voznik. Policisti so 39-letnemu vozniku tovornega vozila izdali plačilni nalog.

Dvigalo je pokvaril

Včeraj ob 18.51 je bila policija obveščena o poškodovanju vrat dvigala v eni večji poslovno-stanovanjski stavbi v Novi Gorici. Policisti so na kraju med drugim ugotovili, da je neznanec včeraj popoldne na silo odprl vrata dvigala v drugem nadstropju tako, da je z vodila snel vratno krilo drsnih vrat dvigala. Vrata dvigala so ostala poškodovana, dvigalo pa je zaradi tega neuporabno. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom na podlagi ugotovljenih dejstev ustrezno ukrepali.

Kradel iz kleti in lope

Včeraj dopoldne so policisti obravnavali vlom v kletne prostore ene od stanovanjskih hiš v enem od naselij v okolici Ajdovščine. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznanec iz kleti ukradel motorno žago, kompresor, varilni aparat, električno orodje ter aparate in različno ročno orodje. Iz lesene lope ob hiši pa je ukradel še nahrbtno kosilnico. Lastnika je oškodoval za približno 700 evrov. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim kaznivim dejanjem na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Vlomili v župnišče

Včeraj zvečer so policijo obvestili o vlomu v župnišče na Bovškem. Med ogledom so ugotovili, da je neznanec pregledal notranje prostore in ukradel žepno uro, verižico ter manjšo količino kovancev. Bovški policisti okoliščine navedenega kaznivega dejanje še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem podali kazensko ovadbo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano