Zapeljal med drevesa in odkorakal po pomoč

Nizozemski voznik je v torek zvečer pri Logu pod Mangrtom pristal z avtom ob drevesu dvanajst metrov pod cesto. Na srečo se ni poškodoval, ampak je odkorakal v Log po pomoč. Medtem so domačini in gasilci že začeli reševati prazen avto.

Nizozemca je z volvom zaneslo s ceste med drevesa. Foto: Pgd Bovec
Nizozemca je z volvom zaneslo s ceste med drevesa. Foto: Pgd Bovec

PRIMORSKA > Včeraj je ob pol dveh popoldne počilo v Baški Grapi, kjer je 70-letni voznik med vožnjo po cesti od Klavž proti Podbrdu v levem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas in tam čelno trčil v avto, s katerim se je nasproti pripeljal 33-letni voznik. Ob trku se je mlajši voznik poškodoval, reševalci so ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Zakaj je 70-letnik zapeljal na nasprotni vozni pas, je pokazal alkotest, saj je moški napihal 0,56 miligrama alkohola (1,16 promila). Policisti okoliščine nesreče še preverjajo, starejši voznik pa si bo prislužil najmanj obdolžilni predlog.

V torek ob pol devetih zvečer je domačin približno dvanajst metrov pod cesto med Logom pod Mangrtom in Strmcem opazil avto. Ustavil se je in poklical pomoč. Na kraj so prihiteli bovški gasilci, ki so ugotovili, da je avto prazen. Zato so le odklopili akumulator ter razsvetlili kraj.

Policisti so nato ugotovili, da je 55-letni nizozemski voznik z avtom znamke volvo vozil od Predela proti Bovcu in poldrugi kilometer pred Strmcem zapeljal preblizu robu ceste ter zdrsnil pod cesto in se ustavil ob drevesu. Nizozemec je bil v avtu sam, po trku se je skobacal iz razbitine in nato še na cesto, nato pa odšel peš do Loga pod Mangrtom.

Kasneje ga je na kraj nesreče pripeljal domačin. Policisti so mu napisali kazen.

Slabih šest ur prej je počilo tudi v Kromberku, kjer sta trčila 37-letni voznik in leto dni mlajša voznica. Ta je v križišču zavijala levo, pri tem pa ni upoštevala prednosti, zaradi česar je izsilila prednost vozniku in povzročila nesrečo. Voznika sta jo odnesla brez poškodb.

DC


Najbolj brano