Zamaskirana moška oropala lokal v središču Ljubljane

Zamaskirana moška sta v soboto zjutraj oropala gostinski lokal v središču Ljubljane. Pristopila sta do zaposlene, ki je ravno stopila iz lokala, ter vanjo uperila predmet, podoben pištoli.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Zaposlena je zbežala do policista pred državnim zborom, medtem pa sta osumljena vstopila v lokal in vzela nekaj tisoč evrov. Moška so policisti kmalu izsledili.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana, sta neznanca po ropu zbežala v smeri Šubičeve ulice. Policisti so na podlagi opisa pregledali bližnjo okolico in izsledili oba osumljenca. Šlo je za 32- in 34-letna Ljubljančana. En je bil oblečen v temna oblačila, na rokah je imel rokavice ter maskirno kapo in pištolo, za katero se je v nadaljevanju izkazalo, da je replika. Drugi je bil prav tako oblečen v črna oblačila in bil zakrit z maskirno kapo.

Policisti so jima odvzeli prostost in oba privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je za 34-letnika odredil pripor, za 32-letnika pa hišni pripor. Moška sta bila že obravnava za tovrstna kazniva dejanja, so še zapisali na PU Ljubljana.

STA


Najbolj brano