Zakaj je umrl moški v zgorelem avtu?

Novogoriški kriminalisti v preiskavi okoliščin najdbe zoglenelega trupla na Tolminskem v začetku decembra niso ugotovili znakov, ki bi kazali na sum storitve kaznivega dejanja. V postopku identifikacije so potrdili, da gre za 39–letnega moškega iz Zgornjega Posočja, med obdukcijo pa niso našli sledov nasilja, ki bi jih bilo moč pripisati tretjim osebam.

Gasilci iz PGD Kneža so na makadamskem izogibališču blizu 
vasi Temljine in nato v avtu opazili žalosten prizor.  Foto: Pgd Tolmin
Gasilci iz PGD Kneža so na makadamskem izogibališču blizu vasi Temljine in nato v avtu opazili žalosten prizor.  Foto: Pgd Tolmin

NOVA GORICA > Z regijskega centra za obveščanje so gasilce prostovoljnega gasilskega društva Kneža 6. decembra okoli polnoči obvestili, da na parkirišču ob cesti med Knežo in Grahovim ob Bači, blizu vasi Temljine v Baški grapi, gori avto. Na številko 112 je očitno poklical očividec in poročal o tem, kar se je zgodilo. Gasilci so tam naleteli na grozljiv prizor. Ko so pogasili ognjene zublje na motorju avtomobila in začeli vozilo hladiti, so na voznikovem sedežu zagledali zoglenelo in neprepoznavno truplo.

Na parkirišče so prihiteli tudi policisti, kriminalisti in forenzični tehniki. Dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Novi Gorici je odredil sodno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Med obdukcijo niso našli sledov nasilja, ki bi jih bilo moč pripisati tretjim osebam. Natančen vzrok smrti bo znan po opravljenih toksikoloških preiskavah.

Spletno uredništvo


Najbolj brano