Zagorelo pri dimniku, nastalo za 10.000 evrov škode

Včeraj ob 16.50 je bila policija obveščena o dimniškem požaru ene od hiš v Tolminu. Sosed je namreč okoli 16.20 opazil požar na strehi hiše in o tem takoj obvestil stanovalko. Še pred prihodom gasilcev na kraj dogodka sta skušala požar pogasiti, vendar jima to ni uspelo.

Fotografija je simbolična. Foto: Pgd Pivka
Fotografija je simbolična. Foto: Pgd Pivka

PRIMORSKA > Na kraj požara je nato prišlo 18 gasilcev PGD Tolmin in Most na Soči, ki so požar omejili in nato pogasili. V požaru je prišlo do ožiga tramov strehe, hiša pa je ostala v svojih legah in se ni zrušila. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je na podstrešju zagorelo pri dimniku, nato pa se je ogenj razširil na ostrešje objekta. Po prvih nestrokovnih ocenah je nastala materialna škoda v višini približno 10.000 evrov. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o zadevi s pisnim poročilom obvestili novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Zapeljal preko ograje

Danes ob 6.35 so policiste obvestili o prometni nesreči na hitri cesti med Ajdovščino in naseljem Selo, v kateri je bil udeležen 33-letni voznik avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je omenjeni voznik z vozilom zapeljal preko varnostne ograje, nato ga je zaneslo z vozišča na brežino. 33-letni voznik omenjenega vozila v prometni nesreči se ni poškodoval. Na kraju prometne nesreče so posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in delavci DARS-a. Policisti so povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Iz tovornjaka ukradli klimatsko napravo

Včeraj pozno popoldne so policiste obvestili o tatvini klimatske naprave iz tovornega avtomobila. Po prvih podatkih je neznanec prejšnjega dne dopoldne iz tovornega prostora omenjenega vozila, ki je bilo parkirano pri avtobusnem postajališču v Mirnu, ukradel klimatsko napravo. S tem je lastnika oškodoval za približno 700 evrov. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Iz avta izginili torbici

Včeraj ob 16.46 so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v osebni avtomobil znamke BMW na parkirišču pred spominskim parkom na Cerju. Neznanec je razbil zadnje steklo in nato iz prtljažnika ukradel dve torbici. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Test je bil pozitiven

Včeraj ob 15.47 so policisti na območju Ajdovščine imeli v postopku 19-letnega voznika avtomobila. V nadaljevanju postopka je opravil tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat testa je bil pozitiven, zato so mu ajdovski policisti vozniku odredili strokovni pregled, ki je bil opravljen v zdravstvenem domu. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Če bo nadaljnja analiza s strani pristojnega Inštituta za sodno medicino potrdila, da je bil slednji pod vplivom prepovedanih drog, bo zoper voznika podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ukradli moško kolo

Tekom včerajšnjega dne je neznanec z dvorišča ene od stanovanjskih hiš v Šempetru pri Gorici ukradel moško kolo znamke wilier, sive kromirane barve, staro približno 15 let.

Spletno uredništvo


Najbolj brano