Zagorelo ob motorju lokomotive

Med številnimi požari, ki so se zaradi novega sušnega obdobja vneli minuli konec tedna, je izstopal požar na lokomotivi, ki je vlekla vlak od Kozine proti Kopru. Gasilci so požar hitro pogasili in rešili lokomotivo. V Vrtojbi je zgorelo deset zabojnikov, suha trava pa je zoper zagorela ob železniški progi pod Kraškim robom.

Gasilci so v petek popoldne pogasili gorečo izolacijo lokomotive na železniški progi pod Prešnico.  Foto: Zgrs Sežana
Gasilci so v petek popoldne pogasili gorečo izolacijo lokomotive na železniški progi pod Prešnico.  Foto: Zgrs Sežana

PRIMORSKA > Lokomotiva, ki je od Kozine vlekla vlak proti Kopru, je v petek zgodaj popoldne zagorela na progi med Prešnico in Črnotičami. Strojevodja je poklical na pomoč, iz regijskega centra pa so na kraj napotili koprsko gasilsko brigado, gasilce sežanskega zavoda in gasilce iz Materije. Gasilci so hitro prispeli do lokomotive in ugotovili, se je vnela izolacija električnega motorja lokomotive. Pet kvadratnih metrov izolacije so hitro pogasili in tako rešili lokomotivo. Včeraj pa je bilo vroče gasilcem na Goriškem. Najprej so morali novogoriški poklicni gasilci nekaj minut pred drugo uro zjutraj hiteti v Vrtojbo, kjer je v Ulici 9. septembra zagorelo kar deset smetnjakov. Hitro so jih pogasili, vendar pa je ogenj smetnjake precej uničil. Ob pol dveh popoldne pa so pogasili še zabojnik za smeti v Grgarju.

Včeraj nekaj minut pred eno uro popoldne je zagorela suha trava ob cesti Potoče - Brje na Ajdovskem. Gasilci PGD Selo in GRC Ajdovščina so pol hektarja gorečega travnika hitro pogasili. Včeraj dopoldne pa so v Stari Sušici na Pivškem zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci iz Košane so pogasili goreči dimnik, ga očistili in pregledali peč ter okolico dimnika. Pozno popoldne pa je včeraj zagorelo tudi pri Tomaju.

V soboto je zagorelo še ob železniški progi v vasi Loka pod Kraškim robom, manj kot sto kvadratnih metrov požara so pogasili koprski poklicni gasilci in domači gasilci iz Dola. Suha trava je zagorela v soboto tudi pri Poljubinju na Tolminskem. Tisoč kvadratnih metrov goreče površine so pogasili tolminski gasilci. DC


Najbolj brano