Požar v Zalogu zahteval smrtno žrtev

Na prizorišču današnjega požara na Hladilniški poti so našli mrtvo osebo, je novinarjem potrdil poveljnik ljubljanske gasilske brigade Tomaž Kučič.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Požar so sicer pogasili, vsaj še eno uro pa bo trajalo, da se zadeve ohladijo do te mere, da ne bo prišlo do ponovnega vžiga.

Kot je pojasnil Tomaž Kučič, so pri pregledovanju prostorov odkrili mrtvo osebo. Po prvih informacijah gre za delavca enega od zunanjih podjetij, ki je na objektu opravljalo vzdrževalna dela, in so ga pogrešali že od izbruha požara.

Za zdaj kaže, da delavec ob izbruhu požara ni našel poti ven. Poleg omenjenega se je v požaru lažje poškodoval še en delavec, zunanji izvajalec. Po podatkih policijske uprave Ljubljana so ga prepeljali v ljubljanski klinični center.

Gasilci so bili sicer danes nekaj minut po 12. uri obveščeni, da je prišlo do požara v hladilnici. Z ognjem, ki je zajel skupno skoraj 10.000 kvadratnih metrov površin, so se poleg poklicnih spopadli prostovoljni gasilci iz 25 od skupaj 35 gasilskih društev iz Ljubljane, interveniralo je 60 gasilskih vozil.

“Gasilci so porabili veliko gasilnih aparatov in tlačnih posod z zrakom. Opremo so ves čas nadomeščali. Osnovno gasilsko sredstvo je bila voda, so pa dodajali penilo, da je prišlo do večjega učinka,” je pojasnil poveljnik ljubljanske gasilske brigade.

Po njegovih besedah je objekt v celoti pogorel. Vzrok požara za zdaj še ni znan, vedo le, da so v hali potekala vzdrževalna dela in potem je prišlo do požara. Gasilci bodo ostali na pogorišču še najmanj tri ure.

Po navedbah uprave za zaščito in reševanje so na kraju požara posredovale sile za zaščito in reševanje ljubljanske občine ter enota za podporo vodenju, ki je koordinirala gašenje, reševanje ter evakuacijo. Poleg gasilcev, policije in reševalne službe so šle na teren tudi elektro in inšpekcijske službe.

Požar je zajel Mercatorjevo glavno skladišča za osrednjo Slovenijo za sveži program, zelenjavo, sadje in meso. Zaposleni v Mercatorju so na varnem, tudi do težav pri oskrbi trgovin naj ne bi prišlo.

Evakuirali so nekaj okoliških objektov, med njimi tudi bližnje vrtce. Po zagotovilih PU Ljubljana sicer med požarom ni prišlo do sproščanja snovi, ki bi lahko bile nevarne za življenje ali zdravje ljudi, so pa kljub temu čez dan opozarjali, naj se ljudje zaradi dima ne zadržujejo zunaj in zaprejo okna.

STA


Najbolj brano