Zagoreli odpadki aluminija

Včeraj, nekaj minut po 1. uri zjutraj, je zagorelo v komenski livarni Letrika. Zagoreli so odpadki aluminija, ki jih stroj čisti in odlaga v vreče, plameni so uničili električno napeljavo in stoj.

Požar je v livarni povzročil za 20.000 evrov škode Foto: Zgrs Sežana
Požar je v livarni povzročil za 20.000 evrov škode Foto: Zgrs Sežana

KOMEN > Gasilce so iz livarne poklicali na pomoč včeraj ob 1.20. Na kraj je s tremi vozili odhitelo 14 komenskih gasilcev, z dvema voziloma pa še štirje gasilci sežanskega zavoda za gasilno in reševalno službo. Ker gre za občutljivo proizvodnjo, so morali gasilci skupaj z zaposlenimi najprej izključiti samo tisti del električne napeljave, kjer je zagorelo, potem pa so se lotili gašenja.

Zagorelo je za strojem, v katerem čistijo aluminijaste izdelke. Stroj namreč z izdelkov čisti odvečne ostanke aluminijastih odlitkov in jih meče v vreče. “Takoj ko smo videli rdečkasto zelenkast plamen, nam je bilo jasno, da gori aluminij. Najprej smo preprečili širjenje požara in nato z veliko vode zadušili požar,” je povedal predsednik PGD Komen Marko Adamič.

Ogenj je uničil električno napeljavo okoli stroja in stroj, po ocenah policije znaša škoda približno 20 tisoč evrov. Gasilci so požar gasili dobri dve uri in nato prezračili prostore. Na koprski policijski upravi so včeraj potrdili, da je v komenski livarni zagorelo zaradi kratkega stika na električni napeljavi. DC


Najbolj brano