Zagorela električna omarica

V hiši, ki jo lastniki uporabljajo kot vikend, je očitno zagorelo že v noči na nedeljo, domačini pa so poklicali na pomoč šele dopoldne, ko se je požar razplamtel. K sreči jo je skupila le električna omarica in pročelje, ogenj pa se ni razširil v notranjost.

Ogenj je včeraj v Pučah k sreči uničil le pročelje in predmete 
na dvorišču stare istrske hiše, ni pa prodrl v notranjost.  Foto: Pgd Krkavče
Ogenj je včeraj v Pučah k sreči uničil le pročelje in predmete na dvorišču stare istrske hiše, ni pa prodrl v notranjost.  Foto: Pgd Krkavče

PUČE > Močan dim se je včeraj dopoldne začel širiti iz hiše sredi Puč. Zagorelo je v električni omarici hiše, ki jo lastniki sicer uporabljajo kot vikend, se pa hiša stika z drugimi hišami v nizu sedmih stavb. Domačini so poklicali na pomoč gasilce, ker se je izpred hiše širil močan dim. Na kraj so prihiteli gasilci prostovoljnega društva iz Krkavč in gasilci koprske gasilske brigade.

Ker je bilo jasno, da gori električna omarica in bi bilo gašenje lahko nevarno, so najprej počakali dežurnega električarja družbe Elektro Primorska, ki je objekt izključil iz električnega omrežja. Nato so požar hitro pogasili in prostore prezračili. Kot so ugotovili, je ogenj tlel dlje časa in se je dejansko širil po notranjosti prednjega zidu do lesenih tramov nad omarico.

Poleg omarice je ogenj zajel tudi tramove v zidu, nadstrešek in vhodna vrata. Ognju ni uspelo prebiti v notranjost, si je pa zato v prostore utrl pot dim in močno zadimil vse prostore. V hiši ni bilo nikogar, so pa bili doma prvi sosedje. Po oceni gasilcev bi se lahko požar razširil tudi na sosednje hiše, če bi plameni švignili v nadstropje in bi se požar razplamtel. K sreči je plamene ustavil balkon. Škoda včeraj še ni bila znana. DC


Najbolj brano