Zagorel avtomobil v Luciji

Danes ob 9.25 je na Liminjanu v Luciji zagorelo osebno vozilo. Posredovali so koprski in sečoveljski gasilci, ki so požar v predelu motorja vozila hitro omejili in tudi pogasili.

Fotografija je simbolična Foto: Ge Nova Gorica
Fotografija je simbolična Foto: Ge Nova Gorica

PRIMORSKA > Pri Izoli je ob 10. uri padel voznik motornega kolesa znamke kymko. 65-letnik iz Strunjana je vozil iz izolske bolnišnice proti centru Izole in v križišču zaviral na prednje kolo ter padel na desni bok. Huje poškodovanega (zlom reber in ključnice) so reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico. Policisti so mu izdali plačilni nalog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Vlomil v avtomat za napitke

Pri Bertokih je nekdo vlomil v avtomat za napitke. Ukradel je dobiček in menjalni drobiž, s tem pa lastnika oškodoval za 100 evrov.

Hrvatica povozila pešca

Včeraj popoldne je v Markovščini pri Kozini 67-letnik nepravilno prečkal cesto. Takrat je iz Obrova pripeljala 44-letna Hrvatica z osebnim avtomobilom in ga zadela. Pešec se je k sreči le laže poškodoval, sledi mu plačilni nalog.

Izginile litoželezne uteži

Z zunanjega ograjenega skladišča podjetja v Prestranku je nekdo ukradel 12 litoželeznih uteži, (vsaka je težka 75 kilogramov) ter 100 kosov aluminijastih sponk za pritrditev žic na daljnovodu. S tem dejanjem je gospodarska družba oškodovana za 16.550 evrov.

Ukradli kardan

Policiste so včeraj zjutraj obvestili o vlomu v omarico v enem od podjetij na Tolminskem, kjer je neznani storilec iz omarice z orodjem ukradel kardan, vrednega približno 60 evrov. Ker je oškodovanec odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, bodo tolminski policisti s pisnim poročilom obvestili pristojno novogoriško okrožno državno tožilstvo.

Kršitvi javnega reda in miru

Včeraj popoldne so policisti v Dornberku obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih. Novogoriški policisti so mlajšemu moškemu zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Včeraj zvečer so policisti v Novi Gorici obravnavali kršitev javnega reda in miru. 30-letnega moškega, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so novogoriški policisti zalotili na kraju prekrška. Tudi ob prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal. Policisti so ga opozorili, naj preneha, vendar zakonitih ukazov policistov ni upošteval in je s kršitvijo nadaljeval. Zato so zoper njega odredili pridržanje v policijskih prostorih. Izdali so mu plačilni nalog in izrekli ukrep prepovedi približevanja določeni osebi, kraju ali območju. O tem so obvestili pristojne institucije.

NR


Najbolj brano