Začetek glavne obravnave v zvezi z menjavo občinskih zemljišč bo septembra

Na koprskem sodišču bi se morala danes začeti glavna obravnava v sojenju koprskemu županu Borisu Popoviču in predstojniku urada za okolje in prostor Georgiju Bangijevu v zvezi z menjavo občinskih zemljišč. Prišel je le Bangijev, Popovič je sodišču predložil zdravniško opravičilo. Začetek glavne obravnave so preložili na 16. september.

Boris Popovič Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Boris Popovič Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Sporna naj bi bila zemljišča v Valdoltri, ki jih je koprska občina leta 2006 zamenjala za parcele v Kopru. Zemljišča je Mestna občina Koper zamenjala, ker je parcele v Kopru potrebovala za gradnjo podaljška ceste nad Dolinsko cesto. Podjetje, ki je kupilo zemljišča, naj bi do njih prišlo ceneje, kot če bi jih kupilo na javni dražbi ali prek javnega zbiranja ponudb. Tožilstvo je proti Borisu Popoviču vložilo ovadbo zaradi zlorabe uradnega položaja, proti Georgiju Bangijevu pa zaradi pomoči pri kaznivem dejanju. Obtožena na predobravnavnem naroku krivde nista priznala.

Popovičev odvetnik Luka Zajc je danes opozoril, da bi se utegnili naslednji naroki v tem postopku zgostiti prav v času predvolilne kampanje pred županskimi volitvami 5. oktobra, na katerih bo ponovno kandidiral tudi Popovič, zato je predlagal, da se namesto tega več narokov opravi v oktobru.

Glavna obravnava v sojenju Popoviču in Bangijevu bi se sprva morala začeti že spomladi. Popovič je bil aprila zaradi zlorabe položaja pri prodaji občinskih zemljišč na Srminu nepravnomočno obsojen na triletno zaporno kazen in dveletno prepoved opravljanja javne funkcije.

STA


Najbolj brano