Začenja se sojenje domnevnemu morilcu Jamnika

Slabo leto dni po umoru direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika bodo na ljubljanskem okrožnem sodišču začeli soditi njegovemu domnevnemu morilcu, Jamnikovem nekdanjemu podrejenemu Milku Noviču. Obtoženi je na predobravnavnem naroku pred dvema mesecema krivdo zanikal, obramba pa dvomi v trdnost dokazov tožilstva.

Slabo leto dni po umoru direktorja Kemijskega inštituta Janka 
Jamnika bodo na ljubljanskem okrožnem sodišču začeli 
soditi njegovemu domnevnemu morilcu, Jamnikovem nekdanjemu podrejenemu Milku Noviču.  Foto: STA
Slabo leto dni po umoru direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika bodo na ljubljanskem okrožnem sodišču začeli soditi njegovemu domnevnemu morilcu, Jamnikovem nekdanjemu podrejenemu Milku Noviču.  Foto: STA

LJUBLJANA > Novič je v priporu že skoraj enajst mesecev. Policija ga je aretirala le nekaj dni po strelskem napadu na Jamnika. Slednjega so ustrelili 16. decembra lani, ko se je pripeljal na parkirni prostor gostinskega lokala na ljubljanskem Viču, vozilo zaklenil in se odpravil proti lokalu. Storilec je Jamniku prišel za hrbet in ga dvakrat ustrelil v glavo.

Strelec je pobegnil. Hudo poškodovanemu Jamniku so nudili nujno zdravniško pomoč in ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer je po nekaj dneh umrl.

Tožilstvo je obtožnico zoper Noviča vložilo junija. Očita mu umor na zahrbten način iz brezobzirnega maščevanja. V obtožnici piše, da so na rokah, laseh in plašču Noviča našli delce smodnika, odkrili naj bi tudi "luknje" v njegovem alibiju.

Po drugi strani pa Novičeva obramba dvomi v trdnost dokazov tožilstva. Prepričani so, da je Noviču zadeva podtaknjena. Pod vprašaj postavljajo predvsem najdene delce smodnika.

Tožilstvo pa je prepričano, da je dokazov dovolj.

STA


Najbolj brano