Začelo snežiti, težav v prometu za zdaj ni

Ponekod po Sloveniji je začelo snežiti, vendar sneg in veter za zdaj še ne povzročata težav v prometu. Zaradi napovedanega sneženja, ki bo najintenzivnejše ponoči, že danes za tovorna vozila velja prepoved vstopa v Slovenijo, ki bo veljala tudi v petek. V notranjosti države tovorni promet do preklica ni omejen, so sporočili iz Darsa.

V prometno-informacijskem centru za državne ceste voznikom svetujejo, naj se na pot ne odpravljajo, če to ni nujno. Foto: Sijan Pretnar
V prometno-informacijskem centru za državne ceste voznikom svetujejo, naj se na pot ne odpravljajo, če to ni nujno. Foto: Sijan Pretnar

LJUBLJANA > Za tovorna vozila je prepovedan vstop v Slovenijo na mejnih prehodih z Madžarsko, Italijo, Avstrijo in Hrvaško. Izločanje vozil na počivališčih je preklicano, navaja prometno-informacijski center.

Na pot le, če je nujno

Tudi drugim voznikom svetujejo, naj se na pot ne odpravljajo, če to ni nujno. Zaradi nizkih temperatur je možnost poledice na izpostavljenih mestih, ob gozdovih in na mostovih.

Zaradi razmer v Italiji so zaprti vsi uvozi iz počivališč na avtocesto na primorski, štajerski in pomurski avtocesti v smeri proti Italiji.

Zaradi slabih vremenskih razmer v Italiji velja prepoved vožnje tovornih vozil nad 7,5 tone na avtocestah in glavnih cestah. Tovorna vozila izločajo na primorski avtocesti Gabrk-Fernetiči in na pomurski in štajerski avtocesti v smeri proti Italiji. Prepoved velja tudi na prehodu Škofije v smeri Italije.

Zaradi burje je na primorski hitri cesti med med cestninsko postajo Nanos in priključkom Ajdovščina ter na regionalni cesti Razdrto-Vipava-Ajdovščina prepovedan promet za hladilnike in vozila s ponjavami.

Ponekod na Primorskem je zaradi burje možnost snežnih nanosov.

Zaradi snega na cestišču je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cesti Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič- Spodnja Idrija ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina.

V predoru Karavanke je zaradi del promet urejen izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom. Ponoči med 20. in 5. uro bo popolna zapora.

Zimske službe so povsod v pripravljenosti. Svetujejo uporabo javnega prevoza. Slovenske železnice bodo v prihodnjih dneh uvedle podaljšane potniške vlake. Danes in v petek bosta med Sežano in Ljubljano vozila tudi dva dodatna potniška vlaka.

Sneženje bo zajelo večji del države

Danes bo oblačno. Sneženje bo postopno zajelo večji del Slovenije. Le ob morju in po nižinah Goriške bo deževalo. Na Primorskem bo pihala zmerna, popoldne močna burja, drugod severovzhodni veter. Zvečer in ponoči se bo sneženje v notranjosti okrepilo in nadaljevalo do petka zvečer. Na Primorskem bo pihala močna burja, drugod okrepljen severovzhodni veter, ki bo delal snežne zamete. Temperature bodo od -4 do 1, na Primorskem od 2 do 5 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje.

STA


Najbolj brano