Za volan s skoraj tremi promili alkohola

Ob 16.34 so policiste poklicali cestninski nadzorniki. Povedali so, da imajo na cestninski postaji Dane v postopku hrvaškega državljanam ki se je pripeljal z osebnim avtomobilom, za katerega sumijo, da je pod vplivom alkohola. Policisti so 48-letnega Hrvata preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 1.44 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zasegli so mu vozilo, sledi mu obdolžilni predlog.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > V Šepuljah pri Sežani je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in ukradel zlatnino v vrednosti približno 2000 evrov.

Ob 18.18 se je v Križu, na glavni cesti proti Dutovljam, zgodila prometna nesreča. Povzročil jo je 26-letni domačin, ki je z osebnim avtomobilom prehiteval 'v škarje' in pri tem trčil v nasproti vozeči osebni avto, katerega je vozila 52-letna voznica iz Tomaja. V nesreči ni bil nihče poškodovan, je pa povzročtelju alkotest pokazal 0,81 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Neznanca sta se v Novi Gorici znesla nad bmwejem

Danes ponoči so policisti prejeli obvestilo o poškodovanju osebnega avtomobila znamke BMW v Novi Gorici. Po sedanjih ugotovitvah sta se dva neznana moška na parkirnem prostoru nasproti ene od novogoriških igralnic znesla nad omenjenim vozilom, in sicer razbila sta prednje vetrobransko steklo, luči, prednji pokrov motorja in zadnji pokrov prtljažnika. Po prvih ocenah je nastala škoda v višini približno 5000 evrov. Storilca sta izginalo neznano kam.

Prometna nesreča v Kromberku

Včeraj se je nekaj pred 19. uro zgodila prometna nesreča v semaforiziranem križišču za Damber v Kromberku in v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in voznik osebnega avtomobila. Po sedanjih ugotovitvah je prometno nesrečo povzročil 57-letni motorist, ki je vozil po Industrijski cesti in v križišču zavijal levo proti Novi Gorici. Ko se je na semaforju prižgala zelena luč, je motorist speljal in zavil levo ter skozi križišče zapeljal pred vozili, ki so čakala na zeleno luč iz smeri ulice Damber. Toda motorist ni vozil po svojem prometnem pasu, ampak po levem smernem vozišču ter s prednjim delom vozila trčil v prednji levi del osebnega avtomobila, s katerim se je iz smeri Nove Gorice pravilno pripeljala 65-letna voznica. Kasneje so poškodovanega motorista na kraju oskrbeli reševalci in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko

bolnišnico. Vozniku motornega kolesa bodo policisti izdali plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano