Za motoriste nevarna cesta med Trento in Vršičem

Na cesti med Vršičem in Trento sta včeraj padla motorist s sopotnico, v sredo pa sta na isti cesti, le da med Trento in Vršičem, trčila motorista. Obe nesreči sta se končali z lažjimi poškodbami. Na primorskih cestah se je zgodilo še nekaj nesreč.

Pred enim od ovinkov med Vršičem in Trento je nemškemu 
motoristu včeraj zablokiralo sprednje kolo. Foto: Pgd Bovec
Pred enim od ovinkov med Vršičem in Trento je nemškemu motoristu včeraj zablokiralo sprednje kolo. Foto: Pgd Bovec

PRIMORSKA >Včeraj nekaj pred 13. uro je 40-letni nemški motorist s 36-letno sopotnico, prav tako nemško državljanko, vozil z Vršiča proti Trenti. Pred enim od ovinkov naj bi mu med zaviranjem zaradi pregretja zavor zablokiralo sprednje kolo, zaradi česar ga je zaneslo. Padel je na desni bok in pri tem utrpel nekaj odrgnin, vendar je zdravniško pomoč odklonil, bovški reševalci pa so oskrbeli njegovo sopotnico, ki je prav tako utrpela odrgnine. Posredovali so tudi bovški gasilci, ki so pomagali reševalcem in usmerjali promet.

V sredinih popoldanskih urah je 76-letni voznik avta peljal iz Trente proti Vršiču. Ko je pripeljal do ene od hiš, kjer se cestišče zoži, je ustavil zaradi nasproti prihajajočih vozil. Kmalu zatem je v zadnji del njegovega avta trčil 57-letni nemški motorist, ki je pred tem oplazil še motor svojega 57-letnega prijatelja, prav tako nemškega državljana. Ta je izgubil ravnotežje in se prevrnil na levi bok. Poškodoval si je nogo, oskrbeli pa so ga bovški reševalci. Policisti so povzročitelju nesreče izrekli globo.

Med Idrijo in Godovičem, pri Zali, je 49-letna voznica v sredo popoldne zaradi neprilagojene hitrosti trčila v stoječe vozilo 62-letnega voznika. Njegov avto je odbilo naprej v polpriklopnik, ki je prav tako stal na cesti in ga je vozil 36-letni voznik. V nesreči se je 62-letni voznik laže poškodoval. Oskrbeli so ga idrijski reševalci, ki so ga nato odpeljali v ljubljanski klinični center. Zaradi nesreče je promet nekaj časa potekal izmenično enosmerno. Idrijski policisti so 49-letni voznici izdali plačilni nalog.

V bližini bencinskega servisa v Vipavi je 42-letni voznik avta v sredo popoldne začel prehitevati avto, s katerim je pred njim peljala 68-letna voznica, ta pa je tedaj prav tako začela prehitevati avto pred seboj. Vozili sta trčili, med postopkom pa so policisti ugotovili, da je bila voznica pod vplivom alkohola. Izdali so ji plačilni nalog.

V Ozeljanu je 53-letni voznik, ki je vozil proti Vogrskemu, na ravnem delu ceste trčil v zadnji del avta, s katerim je 46-letni voznik zavijal desno k eni od stanovanjskih hiš. Povzročitelj nesreče si je prislužil plačilni nalog.

Mačka pa naj bi zakrivila nesrečo, ki se je v sredo zvečer zgodila med Gažonom in Baredi. Voznik skuterja, 43-letnik iz Sv. Antona, naj bi se ustrašil mačke, ki je skočila na cesto in zapeljal preblizu desnega roba vozišča, nato pa skupaj z enajstletnim otrokom padel. Otrok se je v nesreči laže poškodoval, voznik pa si je prislužil plačilni nalog. Včeraj zjutraj nekaj po 8. uri je 36-letna voznica na prehodu za pešce v Izoli z avtom zbila 66-letno domačinko, ki se je pri tem huje poškodovala. Policisti bodo voznico ovadili. SK


Najbolj brano