Za lažne alarme poskrbel otrok

Novogoriški policisti so pred kratkim ugotovili, kdo se je skrival za klici, s katerimi je lažno alarmiral novogoriške policiste in druge reševalce. Na številko 112 je konec lanskega leta večkrat klical otrok. O svojih ugotovitvah so poročali tožilstvu.

Fotografija je simbolična Foto: Tina M. Valenčič
Fotografija je simbolična Foto: Tina M. Valenčič

NOVA GORICA >Konec lanskega leta je takrat še neznanec petkrat klical na številko 112, na kateri se oglašajo operaterji regijskega centra za obveščanje. Z vsakim klicem je prosil za pomoč, trikrat zato, ker naj bi gorelo v Eda centru oziroma v bližini, dvakrat naj bi se zgodili prometni nesreči. Komandir novogoriške policijske postaje Sejad Jušić je povedal, da je bila v ozadju teh klicev otroška razigranost oziroma objestnost. Čeprav je bil klicatelj vedno isti, policisti domnevajo, da je imel otrok pri tem početju družbo. S svojim ravnanjem je sicer zagrešil kaznivo dejanje zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost, a ker ni kazensko odgovoren, so policisti napisali samo poročilo za tožilstvo. Govorili so tudi z njegovimi starši.

Da ne gre samo za neslano šalo, poudarjajo na poklicni gasilski enoti v Novi Gorici. Poveljnik Simon Vendramin opozarja, da ob vsaki intervenciji, tudi lažni, nastajajo določeni stroški, tako pri prevozu kot pri zaposlenih, saj morajo, ko hitijo na intervencijo, vpoklicati v enoto dodatne ekipe, da lahko zagotovijo popolno zasedenost v enoti.

SP


Najbolj brano