Z ukradenih kartic so dvignili denar

Starejši občanki je nekdo v petek v Kopru ukradel torbico, ki jo je odložila na polico, ko je čakala prevoz. V torbici je imela denar, osebne dokumente in bančne kartice s pripisanimi PIN kodami. S kartic sta bila pred preklicem že opravljena dva dviga. Oškodovana je za 600 evrov.

Fotografija je simbolična. Foto: Jaka Jeraša
Fotografija je simbolična. Foto: Jaka Jeraša

PRIMORSKA > V petek so v enem od portoroških hotelov uslužbencu ukradli plašč z denarnico, v kateri je imel nekaj denarja in osebne dokumente. Oškodovan je za približno 250 evrov.

Ukradli stroje v vrednosti 15.000 evrov

V Divači je nekdo med 27. decembrom in 5. januarjem vlomil v barako. Lastniku so ukradli kotni brusilnik, potopno črpalko, hidravlično kladivo, rezalec betona, vibracijski nabijač, vibracijsko kladivo in motorno žago. Vsi predmeti so imeli z rdečo barvo napisani črki H in A. Vrednost odtujenih predmetov je 15.000 evrov.

Eksplozija petarde uničila več strešnikov

V soboto dopoldne je v Piranu prišlo do eksplozije. Na Obzidni ulici je na streho večstanovanjske hiše nekdo odvrgel večjo petardo, tako da je ta pri eksploziji uničila več strešnikov. Lastnike je s tem oškodoval za približno 500 evrov.

Vlomili v avtomat za napitke in v bar

V Kopru je v soboto nekdo vlomil v avtomat za napitke in ukradel denar. Škode je za 200 evrov.

Nekdo je vlomil v bar v Komnu. Odnesel je žgano pijačo v vrednosti 600 evrov in nekaj ustekleničenih nealkoholnih pijač.

Iz hiše odnesli denar in zlatnino

V Prestranku pri Postojni so vlomili v hišo, od koder so odnesli denar in zlatnino. Lastniki so oškodovani za 2500 evrov.

Zagorela štedilnik in napa

V soboto zvečer so bili novogoriški policisti obveščeni o požaru v stanovanjskem objektu v Kromberku pri Novi Gorici. V kuhinji ene od stanovanjskih hiš je prišlo do okvare na plinski napeljavi štedilnika in posledično do požara, v katerem sta se vnela štedilnik in napa. Kasneje so posredovali gasilci JZ GRD GE Nova Gorica in PGD Nova Gorica, ki so ogenj pogasili ter prezračili in pregledali prostore. Policisti so tujo krivdo je izključili in bodo v zvezi z omenjeno zadevo s pisnim poročilom obvestili pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Sumljiva rastlina

V soboto popoldne so policisti v Novi Gorici 32-letniku v postopku zasegli ročno zvito cigareto z delci zelene posušene rastline, za katero je obstajal utemeljen sum, da gre za prepovedano drogo (konopljo). Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti zoper navedenega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Prav tako so policisti v soboto popoldne v Solkanu 19-letniku v postopku zasegli zavitek s posušeno zeleno rastlino in je obstajal utemeljen sum, da gre za prepovedano drogo (konopljo). Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti tudi zoper mlajšega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Izginil okopalnik

Včeraj zvečer so policisti v naselju Vogrsko obravnavali vlom v eno od stanovanjskih hiš. Po sedanjih ugotovitvah je neznanec med vikendom vlomil in pregledal prostore objekta in ukradel okopalnik znamke tomos, oranžne barve, star približno 15 let. S tem je storilec lastniku za približno 400 evrov škode. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Iz trgovine so odnesli sigarete, hrano ...

Danes zgodaj zjutraj je bila policija obveščena o vlomu v trgovino v Renčah. Neznanec je ukradel cigarete, suhomesnate izdelke, sir, kavo in drugo v skupni vrednosti približno 4000 evrov. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo novogoriški policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

Trčila sta

Včeraj nekaj pred 22. uro so policiste obvestili o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na cesti Cerkno - Novaki, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 50-letni voznik avtomobila peljal iz smeri Novakov proti naselju Cerkno. V omenjenem naselju je voznik avtomobila v desni ovinek pripeljal preveč po levi strani in s prednjim delom vozila čelno trčil v drugi osebni avtomobil, s katerim se je iz Cerknega pravilno po svoji strani peljala 27-letna voznica. Obema udeležencema prometne nesreče, ki sta v prometni nesreči utrpela predvidoma lahke telesne poškodbe, so reševalci NMP ZD Idrija na kraju nudili zdravniško pomoč in ju z reševalnimi vozili odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policistom in reševalcem so na kraju ustrezno pomoč nudili tudi idrijski gasilci. Idrijski policisti bodo zoper 50-letnega voznika - povzročitelja prometne nesreče podali ustrezen ukrep.

Povzročitelj prometne nesreče je bil pijan

Včeraj nekaj pred 14. uro je bila policija obveščena o prometni nesreči z materialno škodo na cesti Brje - Preserje. Policisti so na kraju ugotovili, da je 65-letni voznik avtomobila pripeljal preveč po sredini vozišča in s prednjim levim delom osebnega vozila trčil v zadnji levi del drugega osebnega avtomobila, s katerim se je peljal 35-letni voznik. Na srečo v omenjeni prometni nesreči nihče ni bil telesno poškodovan. Policisti so v postopku 65-letnemu vozniku avtomobila odredili tudi preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je imel omenjeni voznik v organizmu 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu na podlagi določil Zakona o prekrških začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev prometne zakonodaje bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

NR


Najbolj brano