Z rešilcem zadel kravo

Voznik in potniki v reševalnem vozilu, ki so se v soboto zvečer peljali iz Idrskega proti Tolminu, si niso niti predstavljali, da jih bo ustavila krava. Dve kravi sta zbežali iz ograde ob cesti, eni se je voznik uspel izogniti, v drugo pa je trčil. Vsi so jo k sreči odnesli brez hujših poškodb, ljudje v rešilcu in krava v jarku.

Fotografija je simbolična. Foto: Ilona Dolenc
Fotografija je simbolična. Foto: Ilona Dolenc

IDRSKO > Nenavadna nesreča se je zgodila v soboto četrt pred osmo uro zvečer, ko je voznik z zasebnim reševalnim vozilom vozil po cesti od Idrskega proti Tolminu. Kmalu po Idrskem je pred seboj na cesti zagledal dve kravi, ki sta očitno zbežali iz ograde ob cesti. Eni naj bi se uspel izogniti, drugi pa ne, ampak je z reševalnim vozilom trčil naravnost vanjo.

Po trku naj bi kravo odbilo v jarek ob cesti, voznik z reševalnim vozilom pa se je ustavil in poklical pomoč. Na kraj so prihiteli policisti in kobariški gasilci, ki so počistili razlite tekočina s ceste in lastniku pomagali spraviti kravo na nogo. Krava je po trku nekaj časa obležala ob cesti, nato pa vendarle vstala in odšepala nazaj v ogrado. V reševalnem vozilu se ob trku ni nihče poškodoval.

Včeraj padel motorist

Včeraj nekaj minut pred tretjo uro popoldne je med vožnjo od nekdanjega mejnega prehoda proti Gorjanskem na Krasu padel 45-letni motorist iz Nove Gorice. Zapeljal je namreč preveč v desno, zadel v robnik ceste in padel. Pri tem si je poškodoval levi gleženj, zato so ga reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ker ni mogel nihče ugotoviti, kako sta kravi zbežali iz sicer urejene ograde, policisti lastnika krav niso kaznovali, ampak so primer zaključili z uradnim zaznamkom. DC


Najbolj brano