Z odtrganim kolesom nadaljeval vožnjo

Opolnoči so policiste obvestili, da je bila v Seči prometna nesreča. 23-letni Ljubljančan je vozil osebni avtomobil od Lucije proti Sečovljam. Zaradi neprilagojene hitrosti je v ostrem levem ovinku izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo. Pri trčenju je avtu odtrgalo kolo, nakar je vožnjo nadaljeval do odcepa za soline.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V postopku so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,73 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. V vozilu so bili še štirje sopotniki in vsi so odklonili zdravniško pomoč. Vozniku so policisti odredili pridržanje in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Iz barake ukradli motokultivator

Nekdo je vlomil v poljsko barako pri Kopru. Lastniku je ukradel motokultivator labin progres, vreden 1000 evrov.

Vozil pod vplivom droge

Včeraj popoldne so policisti na cestninski postaji Razdrto ustavili 30-letnega Koprčana z osebnim avtomobilom. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen, test za vožnjo pod vplivom prepovedanih drog pa pozitiven. Odredili so mu strokovni pregled, a ga je odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

S skuterjem v invalida na vozičku

Pri svetilniku v Izoli je včeraj popoldne skuterist trčil v invalida z vozičkom. Policisti so na kraju ugotovili, da je 47-letni domačin vozil piaggio 25 od Velikega trga proti svetilniku. Vozil je po peš coni in s tem ogrožal pešce. Nato je trčil v 73-letnika iz okolice Novega mesta, ki je bil na invalidskem vozičku. Pri tem ni bil poškodovan. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,45 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, izdali so mu plačilni nalog.

Ukradli blagajniški minimum in alkoholne pijače

Ponoči je nekdo vlomil v gostinski lokal v Kopru. Storilci so odnesli blagajniški minimum, več steklenic alkoholnih pijač in nekaj prehrambenih artiklov. Lastnik je oškodovan za 1300 evrov.

Ostal je brez mopeda

Danes dopoldne je bila policija obveščena, da jeneznanec v okolici Mosta na Soči ponoči ukradel neregistriran moped znamke tomos APN 6, bele barve, letnik 1983. S tem je lastnika oškodoval za približno 200 evrov. Oškodovanec je v zvezi z obravnavanim primerom podal predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo tolminski policisti na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstvih podali kazensko ovadbo.

Sumijo, da gre za heroin

Včeraj popoldne so policisti v Novi Gorici imeli v postopku dva državljana Italije, stara 36 in 59 let, in jima v postopku zasegli manjšo količino snovi, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (heroin). Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti zoper oba italijanska državljana uvedli hitri postopek z odločbo.

Ukradli pločevinasto streho

Včeraj ob 10.38 so policijo bvestili o tatvini bakrene pločevine na Bovškem. Ugotovljeno je bilo, da so neznanci ponoči ukradli bakreno streho velikosti približno 25 kvadratnih metrov na transformatorski postaji, ki se nahaja ob elektrarni v Loški Koritnici blizu naselja Log pod Mangartom. S tem so gospodarski družbi povzročili za približno 300 evrov škode. V zvezi z obravnavanim primerom tatvine je bila obveščena tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja bovški policisti še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev ustrezno ukrepali.

Vlomilec si je premislil

Včeraj dopoldne so policisti obravnavali poskus vloma v eno od stanovanjskih hiš v Šmihelu. Neznanec je pristopil do ene od hiš in skušal z neznanim predmetom vlomiti v prostor ter pri tem poškodoval vhodna vrata in okno. Kasneje je iz neznanega razloga od dejanja odstopil in odšel v neznano. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja novogoriški policisti še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev ustrezno ukrepali.

Napihal je

Včeraj nekaj pred polnočjo so policisti v Novi Gorici ustavili 27-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 1,07 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Trčil v ograjo, pristal na travniku

Včeraj ob 14.34 je bila policija obveščena o prometni nesreči na izvozu hitre ceste Razdrto-Nova Gorica, v kateri je 41-letni voznik avtomobila zapeljal z vozišča. Omenjeni voznik je najprej trčil v kovinsko ograjo in jo podrl, nato pa se je z vozilom vred ustavil na travniku pod cesto, kjer se je vozilo prevrnilo na bok. Na kraj prometne nesreče so bili poleg policistov napoteni tudi gasilci JZ GRD GE Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so lažje poškodovanemu vozniku nudili pomoč. Policisti so vozniku avtomobila v postopku odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je 41-letni voznik odklonil. Prometni policisti bodo zoper navedenega voznika podali obdolžilni predlog.

Tujca nista imela ustreznih dokumentov za vstop v Slovenijo

Včeraj ob 22.15 so novogoriški policisti na območju Vrtojbe ustavili voznika avtomobila znamke vw sharan z italijanskimi registrskimi številkami, v katerem sta bila kot sopotnika tudi dva državljana Albanije, stara 36 in 42 let. Pri ugotavljanju zakonitosti vstopa in bivanja v naši državi so policisti omenjene enote ugotovili, da omenjena albanska državljana nista imela ustreznih dokumentov za vstop v našo državo. Policisti so omenjenima tujcema izrekli globo. Po končanem postopku sta oba tuja državljana zapustila območje Slovenije.

Nekdo je odnesel hlode

Včeraj zjutraj je bila policija s strani prijavitelja obveščena o tatvini približno 20 kubičnih metrov lesa oziroma hlodovine v Baški grapi na Tolminskem. Tolminski policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja med drugim ugotovili, da je bilo ob gozdni cesti zloženo več hlodovine, last več lastnikov. Tolminski policisti v skladu z usmeritvami pristojnega Državnega tožilstva v Novi Gorici okoliščine navedenega primera preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja tatvine in bodo glede na ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Spletno uredništvo


Najbolj brano