Z nevarno vožnjo ogrožajo sebe in druge

Poostren nadzor, ki so ga prometni policisti opravili pred dnevi na regionalni cesti med Planino in Koper, je potrdil to, kar ugotavljajo že dlje časa. Na tej vzporedni cesti se namreč vsakodnevno srečujejo z nevarnimi vožnjami motoristov. Motoristom so izdali dvanajst plačilnih nalogov, zaradi hujših prekrškov bodo proti trem napisali obdolžilne predloge, enemu pa so zasegli tudi motorno kolo.

Policisti koprske prometne postaje so minuli konec tedna preverjali dogajanje na regionalni cesti  med Planino in Koprom in izrekli številne ukrepe  Foto: STA
Policisti koprske prometne postaje so minuli konec tedna preverjali dogajanje na regionalni cesti med Planino in Koprom in izrekli številne ukrepe  Foto: STA

KOPER, POSTOJNA >Dogajanje na regionalni cesti med Planino in Koprom, kjer se skoraj vsako leto, zlasti na planinskih in črnokalskih ovinkih, zgodi več hudih, tudi tragičnih motorističnih nesreč, so spremljali trije policisti motoristi, policista s vozilom, v katerem je vgrajena videonadzorna naprava provida, in vodja izmene postaje prometne policije. Petim voznikom so izdali plačilni nalog zaradi neupoštevanja prometne signalizacije, dvema zaradi prekoračitve hitrosti, še dvema pa zaradi nepravilno nameščene registrske tablice. En motorist ni imel veljavnega prometnega dovoljenja, na drugem motorju so bile izrabljene pnevmatike, na še enem pa so odkrili napravo, ki ni bila homologirana.

Na cesti med Kozino, Črnim Kalom in Koprom pa so ustavili tri motoriste iz notranjosti države, ki so izven naselja vozili več kot 147 kilometrov na uro (hitrost je omejena na 90 kilometrov na uro, na nekaterih ovinkih tudi na 40 kilometrov na uro). Če ne bi presegli 147 kilometrov na uro, bi si prislužili plačilni nalog, tako pa so jim policisti odvzeli vozniško dovoljenje in bodo proti njim spisali obdolžilne predloge. A enemu je bil takšen ukrep očitno premajhna kazen in ni upošteval prepovedi nadaljnje vožnje. Ko je mislil, da policistov ni več v bližini, je sedel na motorno kolo in odpeljal naprej. A ga je kmalu zatem policist ustavil in mu izrekel še bolj oster ukrep - zasegel mu je motorno kolo, tako da si je tokrat res moral priskrbeti drugačen prevoz.

Prometni policisti bodo s takšnimi nadzori nadaljevali. “Na teh vzporednih cestah bomo še bolj prisotni, saj ugotavljamo, da se motoristi na njih izživljajo. Zoper hujše kršitelje bomo dosledno ukrepali, saj s takšno vožnjo, ki smo ji bili priča med nadzorom, ogrožajo v prvi vrsti sebe, pa tudi druge udeležence v cestnem prometu,” napoveduje Mitja Palčič, komandir postaje prometne policije.

SIJAN PRETNAR


Najbolj brano