Z motorjem zbil prijatelja

Pretirano izkazovanje prijateljstva na cesti je včeraj pri Petrinjah štiri italijanske motoriste drago stalo. 25-letnik je s sopotnico na motorju trčil v zadnji del 30-letnega prijatelja, ki je na motorju vozil pred njim.

Namesto na morju sta italijanska para včeraj z motorjem 
končala v jarku v Petrinjah. Foto: Pgd Materija
Namesto na morju sta italijanska para včeraj z motorjem končala v jarku v Petrinjah. Foto: Pgd Materija

PRIMORSKA >Včeraj ob pol enajstih dopoldne je na cesti med Hruševjem in Razdrtim 76-letni voznik iz Lokve brez vzroka zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avto, s katerim se je pripeljala 52-letna voznica. Ta jo je k sreči odnesla brez poškodb, voznika pa so postojnski reševalci oskrbeli in odpeljali v izolsko bolnišnico. Po prvih podatkih naj bi se laže poškodoval. Ob nesreči so pomagali tudi postojnski gasilci.

Dobro uro pred tem je počilo v Petrinjah. Od Kozine proti Kopru sta se na motorjih vozila italijanska para, 25-letnik, ki je vozil od zadaj, je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v motor 30-letnika, ki je vozil pred njim.

Huje se je poškodoval mlajši motorist, starejši je utrpel laže poškodbe, obe sopotnici pa sta jo odnesli brez poškodb. Sežanskim reševalcem in policistom so na kraju pomagali tudi sežanski in matarski gasilci. Oba voznika so reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico.

Včeraj, malo pred enajsto uro dopoldne, je počilo tudi na cesti od Trnovega ob Soči proti Srpenici. V avto 52-letnega državljana Nemčije, ki je vozil proti Bovcu, je zaradi prekratke varnostne razdalje z avtom trčila 39-letna domačinka iz okolice Bovca.

Domačinka je ob trku utrpela laže poškodbe. Kobariški gasilci so zavarovali kraj nesreče, pomagali domačinki, policistom in na koncu očistili cesto. Voznico so nato oskrbeli tolminski zdravstveni reševalci.

V četrtek popoldne pa je na cesti med Slapom ob Idrijci in Dolenjo Trebušo padel 54-letni italijanski motorist. Vozil je proti Dolenji Trebuši, pri tem pa tako pritiskal na plin, da je v levem ovinku padel in s ceste zdrsnil v obcestni zid. Pri tem si je zlomil stegnenico in obležal.

Na kraju so mu priskočili na pomoč tolminski zdravstveni reševalci, ki so ga oskrbeli in prenesli v helikopter, s katerim so ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Tolminski gasilci pa so reševalcem pomagali, usmerjali promet in očistili cesto. DC


Najbolj brano