Z mitraljezi ustavili blindiran kombi

Petnajst minut pekla: tako so očividci opisali torkov filmski rop na avtocesti v Trevisu. Neznanci so z mitraljezi ustavili blindiran kombi za prevoz gotovine, prisilili voznika, da je izstopil in pokleknil, z orožjem pa so grozili vsakemu, ki jim je prišel pred oči. Zaradi žebljev, ki so jih posuli po cesti, se je zgodilo tudi nekaj nesreč, v neznano pa naj bi zbežali brez plena.

Napadalci so oba kombija pričakali pod nadvozom.
Napadalci so oba kombija pričakali pod nadvozom. 

TREVISO > Vsaj deset napadalcev naj bi na avtocesti v Trevisu v torek okoli 18.30 bilo vpletenih v napad na blindiran kombi za prevoz gotovine, ki ga je spremljal še en kombi iste družbe. Po približno petnajstih minutah filmskega dogajanja, ki je bilo za udeležene bolj podobno resnični grozljivki, so napadalci zbežali v neznano, štirje ljudje pa so končali v bolnišnici.

Po poročanju spletnega portala Corriere Del Veneto so roparji posuli žeblje po voznih pasovih že nekaj kilometrov pred blokado. Žeblji so poškodovali gume številnih avtov, zgodilo se je tudi nekaj nesreč. Zasedo pa so roparji postavili pod nadvozom, kamor so prišli z land roverjem in porschejem panamero ter ustavili oba kombija. Streljati so začeli takoj, varnostnika v spremljevalnem kombiju je drobec izstrelka ranil v nogo. Ostali roparji so se takoj lotili blindiranega kombija, trije varnostniki v notranjosti pa so uspeli sprožiti alarm.

Po pričevanjih očividcev je eden od roparjev kmalu zatem, ko je skušal s streli odpreti zadnja vrata blindiranega kombija, skočil na streho in s kotno brusilko skušal prodreti v notranjost. V tem času so drugi člani tolpe, ki so se peljali v fiatu 500, na nasprotni strani avtoceste ustavili tovornjak in voznika prisilili, naj jim izroči ključe. Tovornjak so postavili počez in omogočili roparjem beg proti Bellunu. Avtocesto so zapustili tako, da so prebili varnostno ograjo. Kmalu po dogodku so prometni policisti avtocesto zaprli v obe smeri. Policisti, ki so se takoj zapodili za ubežniki, pa so v bližini Trevisa našli vse tri avte, ki so jih roparji uporabili za napad. Nekega očividca, ki naj bi videl roparje pri menjavi avtov, so policisti odpeljali na kvesturo.

Medtem so reševalnim vozilom omogočili dostop do poškodovanih. V bolnišnico so odpeljali poškodovanega varnostnika in drugega varnostnika, ki je bil v šoku, voznika avta, ki je bil vpleten v nesrečo, in nosečo voznico. Avtocesta je bila zaprta več ur. Čeprav uradni viri tega niso potrdili, roparjem po neuradnih informacijah denarja ni uspelo odnesti. Včeraj so preiskovalci še delali s polno paro in iskali sledi za storilci.

Silvia Cadamuro, ki je dogajanje spremljala iz svoje hiše v neposredni bližini, je za Corriere Del Veneto povedala, da so roparji prisilili varnostnika, da je pokleknil in bila je prepričana, da ga bodo ustrelili. “Kričali so v italijanščini, med seboj pa so govorili v drugem jeziku, mogoče albanskem,” je povedala.

SK


Najbolj brano