Z jugom je prehiteval v škarje

Včeraj zjutraj se je na cesti med Tolminom in Kobaridom zgodila huda prometna nesreča. Poškodovanega voznika so s policijskim helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Med prehitevanjem v škarje je 23-letni voznik z avtom trčil v vozilo, ki mu je pripeljalo nasproti. Foto: Pgd Tolmin
Med prehitevanjem v škarje je 23-letni voznik z avtom trčil v vozilo, ki mu je pripeljalo nasproti. Foto: Pgd Tolmin

TOLMIN, DORNBERK > Nesreča se je zgodila nekaj minut po sedmi uri. 23-letni voznik avtomobila se je peljal iz Tolmina proti Kobaridu in v bližini naselja Kamno začel prehitevati avto, ki je vozil pred njim. Takrat pa je iz nasprotne smeri pripeljala 53-letna voznica avtomobila, tako da sta vozili čelno trčili. V trku se je huje poškodoval 23-letnik, njegov 27-letni sopotnik, voznica drugega avtomobila pa laže.

Na prizorišče nesreče so poleg reševalcev in policistov prihiteli tudi tolminski gasilci, ki so iz zverižene pločevine rešili poškodovani osebi. Vse tri so reševalci iz tolminskega zdravstvenega doma oskrbeli, dva so nato odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, 23-letnega voznika pa so s policijskim helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center. Gasilci so nazadnje s cestišča odstranili poškodovani vozili.

Novogoriški policisti pa iščejo voznika, ki je v ponedeljek okoli 21. ure povzročil nesrečo v Dornberku, nato pa pobegnil. 38-letni voznik avtomobila se je peljal iz Prvačine proti Braniku, v neposredni bližini mostu čez železniško progo pa mu je nasproti, po njegovem pasu, pripeljal neznani voznik avtomobila srebrne barve. 38-letni voznik je poskušal preprečiti nesrečo in se je umikal skrajno desno, tako da je ob betonski ograji podrsal desni del avtomobila.

Policisti neznanega voznika in morebitne očividce prosijo, da jim pomagajo pojasniti okoliščine nesreče in da se zato zglasijo na novogoriški ali kateri drugi policijski postaji, lahko pa pokličejo tudi na telefonske številke 113, 080 1200 ali (05) 303 44 00 (številka novogoriške postaje).

Po manjši nesreči v Brdih pa se ni ustavil voznik toyote. Med srečevanjem na cesti sta se kombi in avtomobil oplazila z ogledali. Na kombiju je nastala manjša škoda.

SP


Najbolj brano