Z dvorišča so mu odpeljali avto, v katerem je pustil ključ

V Istri so včeraj drug za drugim izginevali skuterji in draga kolesa, v Hrpeljah pa so lastniku kar z dvorišča odpeljali avto, poročajo iz koprske policijske uprave.

Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay.Com
Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay.Com

PRIMORSKA > Zvečer je policija prejela obvestilo, da je v Hrpeljah nekdo z neograjenega dvorišča z originalnimi ključi, ki so bili v kontaktu, odpeljal osebni avto VW Polo, modre barve, z registrsko številko PO A4-901. V vozilu je prometno dovoljenje in vozniško dovoljenje lastnika, ki je oškodovan za 2500 evrov.

Vlomil v trgovino

V Portorožu je včeraj nekdo vlomil v trgovino, jo pregledal in pobral blagajniški minimum, zatem pa še dva mopeda, in sicer piaggio zip 50, bele barve, z registrskima številkama KP C1-917 in KP DM-76. Lastnik je oškodovan za 2597 evrov.

Zasegli elektrošoker

Ob 15.45 so policisti na mejnem prehodu Sočerga državljanu Poljske zasegli elektrošoker, prirejen v ročni svetilki. Predmet so mu zasegli in izvedli hitri postopek z odločbo. Kazen 250 evrov in 100 evrov stroškov je Poljak plačal na kraju.

Kradli motorna kolesa

Včeraj zgodaj popoldne so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o nedavni tatvini starejšega mopeda znamke tomos avtomatic A3M, rdeče barve z belimi aluminijastimi platišči, izpod odprte lope v bližini ene od stanovanjskih hiš v naselju Dobravlje. S tem je storilec lastniku povzročil za približno 250 evrov škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo ajdovski policisti o zadevi s pisnim poročilom obvestili novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

V Luciji je nekdo iz kleti ukradel kolo wiler, rdeče-črno barve, vredno 1700 evrov. V Izoli pa so iz kleti stanovanjskega bloka ukradli žensko kolo znamke scot, rdeče-črne barve. Škode je za 4000 evrov.

Kradli orodje

Včeraj so ajdovske policiste obvestili o tatvini orodja iz delavnice v naselju Vrtovin. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec ponoči iz delavnice ukradel več kosov različnega električnega orodja in tako lastniku povzročil za približno 450 evrov škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja tatvine, zato bodo ajdovski policisti v zvezi z obravnavanim primerom z dopisom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz garaže novogradnje v Kočah pri Postojni je nekdo ukradel več kosov ročnega orodja, mešalec za beton in kosilnico na nitko. Oškodovano je podjetje, ki dela na objektu, in sicer za 1000 evrov.

Vlomili v avto

Včeraj ob 19.25 so bili policisti obveščeni o vlomu v osebno vozilo znamke daewoo, ki je bilo parkirano na parkirišču pred spominskim parkom na Cerju. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec včeraj popoldne vlomil in ukradel denarnico. Glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva bodo novogoriški policisti v zvezi z omenjeno zadevo podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Ukradli kolo

Včeraj so policiste obvestili o tatvini ženskega treking kolesa, znamke scott, sivo-modre kovinske barve, staro približno 25 let, izpred ene od stanovanjskih hiš v Novi Gorici. Po sedanjih podatkih je nepridiprav pred nekaj dnevi izpred ene od stanovanjskih hiš ukradel odklenjeno žensko kolo in ga odpeljal neznano kam.

Poškodovali avto

Včeraj je moški obvestil policiste o poškodovanju avtomobila, ki je bilo minuli teden parkirano na parkirišču v Ajdovščini. Nepridiprav je z neznanim ostrim predmetom podrsal lak na več delih osebnega vozila znamke toyota. S tem je lastniku povzročil za približno tisoč evrov škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo ajdovski policisti v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem podali poročilo novogoriškemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.

Sosedi so se sprli

Včeraj popoldne je bila policija obveščena o kršitvi javnega reda in miru v Kromberku, kjer je prišlo do spora med sosedi. V omenjenem sporu nihče ni bil poškodovan, o zadevi so policisti obvestili tudi pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti so enemu od udeležencev spora izdali plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano