Z dvema promiloma alkohola v krvi zapeljal v jarek

Ko so na pomoč prihiteli policisti in gasilci, 63-letni Pirančan, ki je bil ukleščen v berlingu, ni mogel niti govoriti. Pa ne zaradi šoka, ker je pristal v jarku, ali poškodb, ki jih je utrpel, ampak zaradi alkohola. V organizmu je imel namreč okrogla dva promila alkohola. V teh dneh so policisti odkrili še več voznikov, ki ne bi smeli sedeti za volanom.

Fotografija je simbolična. Foto: Ilona Dolenc
Fotografija je simbolična. Foto: Ilona Dolenc

PRIMORSKA > V četrtek, ob pol sedmih zvečer, se je 63-letni voznik iz Pirana s svojim vozilom citroen berlingo vozil po lokalni cesti proti regionalni cesti med Dragonjo in Sečovljami. Do ceste je sicer srečno pripeljal, vendar s tako hitrostjo, da berlinga ni mogel ustaviti, ampak je cesto preprosto prečkal in z avtom na drugi strani pristal v jarku.

Očividec je poklical na pomoč, tako da so na kraj kmalu prihiteli policisti in gasilci koprske gasilske brigade. Policisti so ugotovili, da je moški v avtu sam, vendar si z njim niso mogli veliko pomagati, saj ni mogel govoriti. Ker je bil v berlingu ukleščen, so ga gasilci najprej rešili iz objema pločevine, nato pa so ga reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da se je v nesreči le laže poškodoval.

So pa v bolnišnici opravili tudi strokovni pregled, ki je pokazal veliko količino alkohola v njegovem organizmu. V litru krvi so mu izmerili kar dva grama alkohola, kar pomeni dva promila.

Vozil pod vplivom kokaina

Popoldan so policisti na Tržaški cesti v Postojni ustavili osebni avto, ki ga je vozil 28-letni Vrhničan brez vozniškega dovoljenja. Test alkoholiziranosti ni pokazal prisotnosti alkohola, medtem ko je hitri test za droge pokazal prisotnost opiatov in kokaina. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in zasegli vozilo. Sledi mu obdolžilni predlog.

Vozniku iz Lucije zasegli konopljo

Piranski policisti so ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila iz Lucije. Zaradi suma, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, so opravili postopek za prepoznavo znakov in hitri test za droge, kjer so ugotovili, da je pozitiven. V postopku so mu zasegli manjšo vrečko za tobak s posušenimi rastlinskimi delci, za katere se sumi, da gre za konopljo. Sledi mu obdolžilni predlog in hitri postopek.

Vlomili v hišo in vrtnarijo

V vasi pri Ilirski Bistrici je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel zlatnino in nekaj gotovine. Lastniki so oškodovani za 1000 evrov.

V vasi Slavina pri Postojni pa so vlomili v vrtnarijo in odnesli menjalni drobiž.

Z avtom se je kotalila po brežini

29-letna voznica je danes dopoldne vozila po glavni cesti Idrija Godovič in na ravnem delu zapeljala desno izven vozišča in se približno 30 metrov z vozilom kotalila po brežini. Voznica se je laže poškodovala, reševalci so jo odpeljali v ljubljanski klinični center, .

S smučmi vozil vzvratno

Na smučišču Cerkno se je poškodoval 64-letni smučar. V spodnjem delu proge je smučarja iz neznanega razloga obrnilo, tako da je približno deset metrov vozil vzvratno, nato pa s hrbtom trčil v zaščitno peno, ki je nameščena na robu proge na leseni ograji. Smučar si je poškodoval hrbtenico. Na kraju nesreče so mu reševalci nudili prvo pomoč, nato pa so ga s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Spletno uredništvo


Najbolj brano