Z barvo pomazali nemško veleposlaništvo in popisali finančno ministrstvo

Skupina neznancev je okoli druge ure zjutraj z rdečo barvo pomazala pročelje in dvorišče nemškega veleposlaništva. Prav tako sta se ponoči na pročelju ministrstva za finance pojavila grafita z napisom “Mramor, odstop” in “OXI”. Prvi je torej namenjen finančnemu ministru Dušanu Mramorju, beseda oxi pa v grščini pomeni ne.

Skupina neznancev je okoli druge ure zjutraj z rdečo barvo 
pomazala pročelje in dvorišče nemškega veleposlaništva v 
Ljubljani.  Foto: STA
Skupina neznancev je okoli druge ure zjutraj z rdečo barvo pomazala pročelje in dvorišče nemškega veleposlaništva v Ljubljani.  Foto: STA

LJUBLJANA > Policija je bila o barvi na veleposlaništvu na Prešernovi cesti v Ljubljani obveščena danes ob 7.40. Po dosedanjih ugotovitvah je skupina s pločnika Šubičeve ulice proti stavbi zmetala balone z barvo. S kraja so se proti središču mesta odpeljali s kolesi.

Policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ali so te “nočne akcije” povezane z za danes napovedanim protestom pred poslopjem nemškega veleposlaništva, na policiji še nimajo odgovora. Dokler ne najdejo storilca, je težko vedeti, kakšen motiv je imel, je povedala predstavnica PU Ljubljana za stike z javnostjo Maja Ciperle Adlešič.

K popoldanskem protestu v Ljubljani je na družbenem omrežju facebook pozvala skupnost Slovenija pravi OXI. Izraziti želijo jasen “ne” varčevanju, kapitulaciji in tretjemu memorandumu ter “da” demokraciji in ljudski moči. Prisotnost je napovedalo nekaj sto ljudi.

Po nočnih dogodkih so se oglasili v NSi, kjer ostro obsojajo vandalizem na stavbah veleposlaništva in finančnega ministrstva. “Drži, da je javno izražanje mnenja legitimno sredstvo vsake demokratične družbe, vendar nihče nima pravice ogrožati ali uničevati lastnine drugih,” so zapisali v odzivu.

STA


Najbolj brano