Z avtomobilom zapeljala na nasprotni pas, Američanka huje poškodovana

Včeraj, ob 14.25 uri, se je na glavni cesti med vasema Mlinsko in Idrsko zgodila huda prometna nesreča, v kateri se je ena oseba huje poškodovala.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

KOBARID > 56-letna voznica osebnega avtomobila je vozila iz smeri Mlinskega proti naselju Idrsko in med vožnjo iz neznanega vzroka zapeljala na nasprotno vozišče, prav v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 68-letna voznica osebnega avtomobila, državljanka Združenih držav Amerike. Vozili sta čelno trčili, pri čemer je osebno vozilo 56-letne voznice zapeljalo levo iz vozišča na travnato bankino in se po približno 17 metrih zaustavilo dober meter izven vozišča. Drugo osebno vozilo, s katerim se je peljala ameriška voznica, pa je po trčenju obstalo na sredini vozišča.

V trčenju se je huje poškodovala 68-letna Američanka, 71-letni sopotnik v njenem vozilu jo je odnesel brez poškodb, 56-letna voznica - povzročiteljica prometne nesreče - pa je bila laže poškodovana. Po nudeni zdravniški pomoči so 68-letnico tolminski reševalci z reševalnim vozilom odpeljali do Robiča, kjer so jo nato predali italijanskim reševalcem.

Bovški policisti bodo zoper 56-letno voznico podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Spletno uredništvo


Najbolj brano