Z avtomobilom v pešce

V naletu avtomobila v množico čakajočih na tramvajskem postajališču v Zagrebu je bilo danes poškodovanih najmanj pet oseb, starejša ženska je v kritičnem stanju, poročajo hrvaški mediji. Po prvih informacijah je voznik z avtomobilom peugeot 208 zapeljal s cestišča čez tramvajsko progo na pločnik in zbil več ljudi.

Zagreb Foto: Andraž Gombač
Zagreb Foto: Andraž Gombač

ZAGREB > Nesreča se je pripetila nekaj po 13. uri na Trešnjevškem trgu, nedaleč od ene najbolj priljubljenih zagrebških tržnic. Potem ko je vozilo zbilo več ljudi na postajališču, je zrušilo še več oseb, ki so bile ob stojnicah s knjigami in stripi. Poškodovanih je bilo najmanj pet ljudi, večinoma starejših občanov.

Na kraj dogodka je prišlo več reševalnih vozil, najhuje poškodovano starejšo žensko pa so oživljali med potjo v bolnišnico, je poročal Jutarnji list na svoji spletni strani. Kot so dodali, je ženska v nezavesti in v kritičnem stanju.

Tudi voznik avtomobila je bil menda v nezavesti, ko so prišli do njega. Ni znano, zakaj je nenadoma zavil s ceste čez tramvajsko progo na pločnik. Priče so dejale, da je vozil precej hitro. Neuradno naj bi ga obšla slabost, ker ima sladkorno bolezen, je poročal Večernji list na svoji spletni strani.

Tudi voznika, starega okoli 30 let, so sicer prepeljali v bolnišnico. Njegove poškodbe niso bile hude, je bil pa v šoku zaradi nesreče, je za novičarski portal index.hr dejal vodja izmene nujne medicinske pomoči.

STA


Najbolj brano