Z avtom v tovornjak

Zaradi neprilagojene hitrosti, alkohola in prekratke varnostne razdalje se je v zadnjih dneh na Primorskem zgodilo več nesreč. Včeraj zjutraj se je pri Črnem Kalu huje poškodovala voznica iz okolice Ilirske Bistrice.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Včeraj okoli 8.30 se je huda nesreča zgodila pri Črnem Kalu. 41-letni voznik iz okolice Slovenske Bistrice se je s tovornjakom peljal proti Črnemu Kalu, 50-letna voznica, doma iz Ilirske Bistrice, pa se je z osebnim avtom peljala proti Kopru. V bližini gostilne sta s tovornjakom in avtom trčila, voznica se je huje poškodovala. Reševalci so jo odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Policisti so zanjo odredili strokovni pregled, včeraj pa so še ugotavljali, kako se je nesreča zgodila. Cesta je bila vse do 10.30 zaprta.

V noči na nedeljo, malo po tretji uri, so koprski policisti ustavili 19-letno voznico, domačinko. Njihovih znakov, naj ustavi, sprva sploh ni upoštevala in je brez luči poskušala zbežati. Kasneje so ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja, napihala pa je 0,34 miligrama alkohola (0,7 promila). Avto so ji zasegli, proti njej bodo zaradi več kršitev spisali obdolžilni predlog. V postopek se je vmešal še njen partner, ki se je nedostojno vedel do policistov in ni upošteval njihovih ukazov. Možje postave so ga oglobili. V Portorožu je brez avta ostal 39-letni domačin. Za volan je sedel brez vozniškega dovoljenja. V Brdih pa je v soboto pozno zvečer napihal 42-letni voznik. Policisti so ga ustavili v Dobrovem. Alkotest se je ustavil pri rezultatu 0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,45 promila).

V nedeljo, nekaj minut po 20. uri, je 24-letni voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v drugo vozilo. Napihal je 0,67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,4 promila), policisti bodo proti njemu spisali tako obdolžilni predlog kot plačilni nalog. V nesreči so se tri osebe laže poškodovale.

V soboto zvečer je počilo na hitri cesti proti Izoli. 52-letni italijanski voznik je v bližini bencinskega servisa v Kopru opazil kolono vozil, ki je ustavljala in zapeljal na prehitevalni pas, a je ravno takrat po prehitevalnem pasu pripeljal 47-letni Ljubljančan, ki je z avtom trčil vanj. Italijanov avto je obrnilo, tako da ga je Ljubljančan še nekaj metrov potiskal naprej, dokler ni trčil v zadnji levi del vozila 60-letne Ljubljančanke, ki se je peljala po voznem pasu. Italijana so policisti oglobili, Ljubljančan pa je napihal 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,22 promila), zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka ga obdolžilni predlog. Italijanskega voznika in njegovo 31-letno sopotnico iz Nigerije so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Včeraj dopoldne sta na cesti med Poljubinjem in Tolminom trčila 57-letna voznika s tovornima voziloma. Na srečo se je njuno srečanje končalo le z razbitima stranskima ogledaloma. SP


Najbolj brano