Z avtom v mopedista

Neprevidni Rus je v ponedeljek popoldne v Strunjanu očitno spregledal domačina na mopedu in ga zadel, včeraj zjutraj pa je voznik tovornjaka v Kopru spregledal, da voznica pred njim daje prednost kolesarju, in zadel najprej njo, nato pa še njega. K sreči sta se mopedist in kolesar le laže poškodovala.

Neprevidni Rus je v ponedeljek popoldne v Strunjanu očitno 
spregledal domačina na mopedu in ga zadel. Foto: Silva Križman
Neprevidni Rus je v ponedeljek popoldne v Strunjanu očitno spregledal domačina na mopedu in ga zadel. Foto: Silva Križman

STRUNJAN, KOPER > Prizora z obeh nesreč sta bila skrb vzbujajoča, včerajšnji prizor na Tomšičevi ulici v Kopru pa je bil še posebej pretresljiv. Pod prednjimi kolesi tovornjaka je namreč ob prehodu za pešce ležalo kolo. K sreči posledice nesreče niso bile tako hude, kot je sprva kazalo.

Tri minute pred sedmo uro zjutraj je skozi krožišče pri družbi Avtoplus z avtom vozila 50-letna Koprčanka, za njo pa je s tovornjakom peljal 68-letni voznik iz Krkavč. Voznica je bila očitno pozorna na dogajanje na cesti, opazila kolesarja, ki se je bližal križišču in mu pravilno pustila prednost na prehodu za pešce. Krkavčanu pa se je očitno mudilo in je spregledal, da voznica pred njim ustavlja.

Ko je to vendar opazil, je bilo že prepozno. S tovornjakom je sunkovito zavil v levo, kljub temu pa oplazil zadnji del avta, nato pa zapeljal na kolesarsko stezo in tam zadel 63-letnega kolesarja iz Baredov nad Izolo. Zapeljal je čez njegovo kolo, po prvih podatkih pa tudi čez njegovo nogo. Kolesar je na kraju nesreče hodil in odklonil zdravniško pomoč, kasneje pa naj bi ga prijatelj odpeljal v bolnišnico. Policisti so nato preverjali in ugotovili, da ga niso oskrbeli ne v bolnišnici ne v nobenem istrskem zdravstvenem domu.

V ponedeljek ob pol sedmih zvečer pa se je v krožišču v Strunjanu zgodila podobna nesreča. 41-letni Rus je z avtom spregledal 78-letnega domačina na mopedu, zapeljal v krožišče in trčil naravnost vanj. Domačin je po trku padel in se laže poškodoval, zato so ga odpeljali v izolsko bolnišnico.

DC


Najbolj brano