Z avtom v kolesarja

Včeraj okrog 18.30 se je zgodila prometna nesreča v krožišču na Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v kolesarja. 53-letni voznik avtomobila je vozil iz smeri Vojkove ceste proti Ulici Gradnikove brigade. V krožnem križišču je peljal proti Lavričevi ulici in pri tem spregledal 64-letnega kolesarja ter ga zadel s prednjim delom vozila. V prometni nesreči se je kolesar laže poškodoval.

Fotografija je simbolična. Foto: U. Kemper/Pgd Bovec
Fotografija je simbolična. Foto: U. Kemper/Pgd Bovec

PRIMORSKA > Reševalci NMP ZD Nova Gorica so mu nudili prvo pomoč in ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Pomoč na kraju so policistom in reševalcem nudili novogoriški poklicni gasilci. Policisti so vozniku osebnega avtomobila izdali plačilni nalog.

Vozil pijan

Nekaj minut po polnoči so policisti na območju Dornberka ustavili 49-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Motorist padel in se poškodoval

Včeraj nekaj pred 19. uro se je na regionalni cesti med naseljem Log pod Mangrtom in Predelom (na Predelu, povsem blizu nekdanjega mednarodnega mejnega prehoda) zgodila prometna nesreča. Tuj motorist je padel in se poškodoval. 38-letni voznik motornega kolesa, državljan Liechtensteina, je vozil iz smeri Bovca proti Predelu. V levem preglednem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel na levi bok in si huje poškodoval nogo. Poleg policistov so bili na kraju tudi bovški gasilci in reševalci ZD Tolmin, ki so oskrbeli poškodovanega motorista. Kasneje so ga reševalci odpeljali na zdravljenje v bolnišnico v Beljak v sosednjo Avstrijo.

Motorist natočil gorivo in zbežal

Včeraj okrog 23. ure so policiste obvestili o tatvini goriva na bencinskem servisu v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Neznani voznik motornega kolesa znamke honda, rdeče barve, neznanih registrskih številk, je v motor natočil za 14,88 evra goriva in s kraja odpeljal, ne da bi plačal račun.

Ukradli kopalni žlici delovnega stroja

Včeraj dopoldne so policiste obvestili, da je neznani storilec ponoči ob vozišču med Črnim vrhom in Colom ukradel nakladalni žlici parkiranega delovnega stroja (rovokopača) znamke JCB in tako eno od idrijskih podjetij oškodoval za približno 2000 evrov. Idrijski policisti bodo poslali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v prazen gospodarski objekt

Policisti so bili včeraj obveščeni o vlomu v gospodarski objekt na območju Tolmina. Neznanec je odmaknil kamne stranskega zidu in si omogočil vstop v prazen gospodarski objekt. Po oceni prijavitelja je nastalo za približno 50 evrov škode. Policisti primer preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari.

Iz trezorja ukradli nahrbtnik

Državljan Japonske je prijavil, da je na železniški postaji v Divači v trezor odložil nahrbtnik, ko je se popoldan vrnil, pa ga ni bilo več, ker mu ga je nekdo ukradel. V nahrbtniku je imel prenosni računalnik, oblačila in knjige.

Iz kleti izginilo otroško kolo

V Kopru je nekdo v Jenkovi ulici iz kleti ukradel otroško kolo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano