Z avtom je trčila v avtobus

Na avtocesti med Divačo in Kozino je neprilagojena hitrost botrovala nesreči, ki se je zgodila včeraj nekaj minut po sedmi uri zjutraj.

 Foto: Zgrs Sežana
Foto: Zgrs Sežana

DIVAČA, MURSKA SOBOTA > 30-letna voznica je zaradi neprilagojene hitrosti glede na razmere in stanje ceste trčila v zadnji del manjšega avtobusa, v katerem pa ni bilo potnikov. Povzročiteljica se je v nesreči laže poškodovala. Poleg policistov so na avtocesto odhiteli še štirje gasilci sežanskega zavoda za gasilno in reševalno službo. Zavarovali so prizorišče nesreče in odklopili akumulator na vozilu.

V soboto zjutraj, malo pred 9. uro, pa se je na avtocesti med Lipovci in Mursko Soboto zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih kar osem vozil. Nesrečo je povzročil voznik iz Romunije, ki je odpeljal mimo izvoza za Mursko Soboto, ustavil in zapeljal vzvratno. Vanj je trčil voznik tovornega vozila, nato pa je neprilagojene hitrosti trčilo še šest vozil, v nastajajoči koloni je prišlo še do treh trčenj. Trije udeleženci so se laže poškodovali, na vozilih pa je nastalo za približno 57.000 evrov škode. Policisti bodo romunskega voznika ovadili zaradi nevarne vožnje. Cesta je bila zaradi nesreče več ur zaprta. SP


Najbolj brano