Z avtom izsilil prednost motoristki

V nedeljo opoldne je voznik z avtom med Idrijo in Spodnjo Idrijo izsilil prednost motoristki, ki je zaradi tega padla, na Idrijskem pa se je v soboto voznik s traktorjem prevrnil pod cesto. V Luciji se je hudo poškodoval avstrijski motorist, v Kopru pa si je ključnico zlomila kolesarka iz Kamnika.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V nedeljo je počilo na cesti med Idrijo in Spodnjo Idrijo. Pravzaprav ni počilo v trku med motorjem in avtom, ampak samo ob padcu 50-letne motoristke z motorjem. Ta je namreč nekaj minut po poldnevu vozila po prednostni cesti, na katero se je z avtom vključeval 44-letni voznik in ji pri tem izsilil prednost. Motoristka se je skušala izogniti trčenju in je padla ter si poškodovala gleženj. Na kraj so po naključju med prvimi pripeljali idrijski policisti, za njimi pa še idrijski gasilci in reševalci.

Več nesreč pa se je zgodilo tudi v soboto. Zjutraj se je na lokalni cesti v Mrzlem Logu na Idrijskem 43-letni voznik s traktorjem umikal vozniku avta, ki je pripeljal nasproti, zapeljal je s ceste in končal 30 metrov pod njo. Voznik avta se je takoj ustavil in mu priskočil na pomoč, kasneje pa so prihiteli tudi gasilci iz Črnega Vrha in idrijski reševalci. Traktorist se je ob nesreči po prvih podatkih le laže poškodoval, dobil je udarec v rebra in levo nogo, vseeno pa so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

V soboto popoldne je 53-letni državljan Avstrije vozil z motorjem po cesti iz Portoroža proti Luciji in na krožišču zapeljal čez robnik ter padel. Z njim se je vozila tudi sopotnica. Ob padcu se je voznik hudo poškodoval, zato so ga reševalci oskrbeli in ga odpeljali v izolsko bolnišnico. V soboto ob enih popoldne je 64-letni voznik osebnega avtomobila v Kopru zaradi nepravilnega premika trčil v 46-letno kolesarko iz Kamnika. Ta je po trku padla in si zlomila ključnico. Voznik bo moral plačati kazen. DC


Najbolj brano