Z avtom Italijanka prevrnila tovornjak

Včerajšnjo nesrečo v Sežani in ponedeljkovi nesreči v Brdih ter Kopru so zagrešile voznice. Prva je včeraj z avtom trčila v tovornjak in ga prevrnila, druga je pijana namesto v ovinek zapeljala naravnost v strugo potoka, tretja pa je z mopedom v krožišču trčila v avto pred seboj.

Čeprav ni vozila velik avto, je Italijanski voznici vseeno uspelo 
z njim prevrniti  tovornjak.  Foto: Zgrs Sežana
Čeprav ni vozila velik avto, je Italijanski voznici vseeno uspelo z njim prevrniti tovornjak.  Foto: Zgrs Sežana

PRIMORSKA > Včeraj, nekaj minut po deveti uri dopoldne, se je na sežanskem terminalu zgodila nenavadna nesreča, po kateri je manjši tovornjak pristal na boku. V križišču sta se srečala 33-letna državljanka Italije z avtom in 57-letni domačin z manjšim tovornjakom. Italijanka je očitno spregledala voznika tovornjaka, ki ji je pripeljal z desne, in z avtom trčila v zadnji bočni del tovornjaka. Očitno ga je zadela pod takim kotom, da je tovornjak po trku prevrnilo. Na kolesa so ga postavili sežanski poklicni gasilci in delavec vlečne službe. V nesreči se ni poškodoval nihče.

V ponedeljek ob pol enajstih zvečer se je zgodila nesreča pri vasi Dobrovo v Goriških brdih. 30-letna voznica je z avtom pripeljala iz Vipolž in pred Dobrovim v desnem ovinku s ceste zapeljala naravnost v strugo potoka. Voznica se pri tem k sreči ni poškodovala, alkotest, s katerim so jo preverili policisti, pa je pokazal pravi vzrok za nesrečo. V organizmu je imela 0,73 miligrama (1,52 promila) alkohola. Čaka jo obdolžilni predlog.

V ponedeljek ob 16.45 je voznica kolesa z motorjem zaradi prekratke varnostne razdalje v krožišču pri koprskem sodišču trčila v zadnji del osebnega avtomobila. Po trku je padla in se laže poškodovala ter si s tem prislužila še obdolžilni predlog. DC


Najbolj brano