Z avtom trčil v drevo in umrl

Na cesti med Postojno in Hraščami se je v noči na nedeljo zgodila tragična prometna nesreča, v kateri je umrl 46-letni domačin. Zdravnik, ki je lahko le potrdil smrt voznika, je odredil sanitarno obdukcijo.

Voznik iz okolice Kobarida je po nesreči napihal več kot 1,4 
promila, njegov sopotnik se je laže poškodoval.  Foto: Pgd Kobarid
Voznik iz okolice Kobarida je po nesreči napihal več kot 1,4 promila, njegov sopotnik se je laže poškodoval.  Foto: Pgd Kobarid

POSTOJNA, KOBARID > V noči na nedeljo, malo po eni uri, se je 46-letni voznik s citroenom xsaro pisasso peljal od Postojne proti Hraščam. Pred naseljem Hrašče je 46-letnik na mokri cesti v desnem preglednem ovinku z avtom zapeljal preko nasprotnega voznega pasu na travnato bankino in tam trčil v obcestno drevo.

Na prizorišče nesreče so odhiteli policisti, postojnski gasilci in reševalci. Gasilci so voznika s tehničnim posegom rešili iz avtomobila, a mu reševalci niso mogli več pomagati. Voznik, doma iz Hrašč, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Zdravnik, ki je lahko le potrdil smrt, je odredil sanitarno obdukcijo, ki bo pokazala vzrok smrti.

Drugačna nesreča pa se je zgodila na Kobariškem. 54-letni voznik se je peljal od Kobarida proti Bovcu. Ob 18.28 je pred naseljem Trnovo v desnem ovinku zapeljal preveč desno, približno 50 metrov je drsel po ograji, nato pa ga je zaneslo na levo, kjer je trčil v ograjo. Kobariški gasilci in reševalci ekipe nujne pomoči iz tolminskega zdravstvenega doma so oskrbeli voznika in njegovega sopotnika in ju odpeljali v zdravstveni dom.

V nesreči se je laže poškodoval 40-letni sopotnik, po podatkih policistov se voznik, doma iz okolice Kobarida, ni poškodoval. Je pa po nesreči napihal 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,47 promila), zato bodo proti njemu spisali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje.

SP


Najbolj brano