Z avtobusa naravnost v zapor

Tržaški mejni policisti na kraškem območju, še posebej v bližini Fernetičev, že nekaj časa izvajajo poostren nadzor. Pod njihovim drobnogledom se pogosto znajdejo avtobusi in avtomobili. Zanimivo je, da najpogosteje poročajo o izsledenih Romunih, ki jih iz takšnih ali drugačnih razlogov išče italijansko pravosodje.

Italijanski policisti so tudi v zadnjih dneh med poostrenimi 
nadzori našli nekaj iskanih romunskih državljanov.
Italijanski policisti so tudi v zadnjih dneh med poostrenimi nadzori našli nekaj iskanih romunskih državljanov. 

FERNETIČI > Dogajanje v letošnjem prvem mesecu ne odstopa bistveno od lanskega, čeprav so italijanskim policistom v obmejnem pasu priskočili na pomoč tudi vojaki. Med poostrenimi nadzori pa v glavnem zasačijo romunske državljane, ki so že v preteklosti v Italiji prišli navzkriž z zakonom.

Tako je v teh dneh končal v tržaškem zaporu 30-letni Romun N. V. M., ki se je z avtobusom odpravil proti domovini. Policisti so avtobus ustavili pri Fernetičih in med pregledom potnikov ugotovili, da je rimsko sodišče že septembra leta 2014 za N. V. M. razpisalo zaporni nalog. Zaradi tatvin je bil namreč obsojen na skoraj eno leto zapora in 500 evrov kazni, a je po izreku sodbe izginil v neznano.

V Pesku pa so pred dnevi pregledali romunski avtobus, ki je pripeljal iz Slovenije in na katerem se je peljala tudi 30-letna romunska državljanka E. G. D. Tudi zanjo je rimsko sodišče pred približno enim letom razpisalo zaporni nalog. Zaradi drzne tatvine mora odsedeti dobrih pet mesecev zapora in plačati 200 evrov kazni. Lani je takoj po izreku kazni izginila, zdaj pa so jo policisti aretirali in pospremili v zapor.

Tretjega Romuna, ki je končal v zaporu, sicer niso iskali, je pa sam poskrbel za to, da ga bo doletela kazen. Policisti so 27-letnega I. M. ustavili, ko je nameraval na Fernetičih z avtom zapustiti italijansko ozemlje. Ugotovili so, da je bil avto, s katerim se je peljal, nekaj dni prej ukraden v Ferrari. Romun ni znal oziroma hotel pojasniti, kako se je avto znašel v njegovih rokah. Morda bo to storil v sodni dvorani, avto pa so zasegli in vrnili lastniku. SK


Najbolj brano