Z LSD na festival

Na hrvaški strani mejnega prehoda Starod so v dveh dneh zasačili mlada tujca z večjo količino lističev, prepojenih z LSD. Oba sta potovala na glasbeni festival, kjer naj bi drogo preprodala. Končala sta v pridržanju.

Policisti so LSD zasegli, tujca pa sta končala v priporu.
Policisti so LSD zasegli, tujca pa sta končala v priporu. 

STAROD > Prečkanje slovensko-hrvaške meje prek mejnega prehoda Starod se je v zadnjih dneh slabo končalo za tujca, ki sta bila - ne v istem dnevu in ne skupaj - namenjena na glasbeni festival. Najprej so hrvaški policisti pregledali 20-letnega italijanskega državljana, pri katerem so našli 240 lističev, prepojenih z LSD, in 0,56 grama hašiša.

Drogo so mu zasegli, primer pa so prevzeli kriminalisti, ki so ugotovili, da je mladenič nameraval drogo preprodati na glasbenem festivalu. Po oceni hrvaške policije znaša vrednost zasežene droge najmanj 37.000 kun (nekaj manj kot 5000 evrov). Po končanem zaslišanju so Italijana odpeljali v pripor in ga ovadili.

Že naslednji dan se je zgodba ponovila. Na isti mejni prehod je pripotoval 26-letni Šved, pri katerem so našli 101 listič z LSD in 1,12 grama marihuane. Tudi on je bil namenjen na glasbeni festival, kjer bi s prodajo droge nekaj zaslužil, a je, tako kot Italijan, končal v priporu. V tem primeru naj bi vrednost zasežene droge znašala okoli 15.000 kun (nekaj manj kot 1900 evrov). SK


Najbolj brano